SOLIDARITAT

L'Arquebisbe d'Urgell condemna l'ús de la força per part de Rússia i promet ajuda a través de Càritas

L'Arquebisbe d'Urgell i coprícep d'Andorra va parlar "d'agressió imperalista que pretén destruir la democràcia i causar dany a les persones civils sense distinció"
Arquebisbe Vives Guissona 1
photo_camera L'Arquebisbe Joan-Enric Vives va condemnar l'ús de la força per part de Rússia / Bisbat d'Urgell

L'Arquebisbe d'Urgell i coprícep d'Andorra, Joan-Enric Vives, es va reunir, aquest dissabte, a la Parròquia de l’Assumpció amb la comunitat greco-catòlica i ortodoxa ucraïnesa de Guissona i altres pobles veïns. L'Arquebisbe d'Urgell va tenir un emotiu acte de pregària a la Mare de Déu protectora d'Ucraïna, juntament amb els sacerdot greco-catòlic P. Volodimir i el Rector de la Parròquia, Mn. Ramon Balagué.

Una gran quantitat de fidels omplia l'església parroquial i davant l'altar major s'hi havia col·locat l'iconostasi. A la seva arribada va ser saludat per l'Alcalde de Guissona, Jaume Ars i Bosch, i va anar a pregar davant la icona de la Mare de Déu de Kiev, Patrona d'Ucraïna, que està situada en un lloc preeminent de la Parròquia. Després van concelebrar la pregària per la pau i en favor de tots els damnificats per aquesta cruel guerra.

Arquebisbe Vives Guissona 2
L'Arquebisbe Joan-Enric Vives, es va reunir amb la comunitat greco-catòlica i ortodoxa ucraïnesa /Bisbat d'Urgell

L'Arquebisbe Joan-Enric Vives va condemnar l'ús de la força per part de Rússia amb aquesta guerra destructiva, que provoca ocupació d'infrastructures i danys a la població civil. Es va unir a la reflexió del Papa Francesc dient que "la guerra és una bogeria". Va prometre ajuda a través de Càritas Diocesana i Andorrana per als damnificats i, quan convingui, per als refugiats que aquesta guerra ja està provocant. Va parlar "d'agressió imperalista que pretén destruir la democràcia i causar dany a les persones civils sense distinció". Va convidar a estar atents a tots els familiars que viuen a Ucraïna, infonent-los coratge, i a mantenir la seva fermesa, amb pregària i dejuni, i a crear ponts de solidaritat amb les necessitats que aniran sorgint. 

Arquebisbe Vives Guissona 3
L'Arquebisbe Joan-Enric Vives, es va reunir amb la comunitat greco-catòlica i ortodoxa ucraïnesa /Bisbat d'Urgell

L’Arquebisbe d’Urgell va tenir un pensament d’intercessió per al Rector de la comunitat greco-catòlica ucraïnesa de Guissona, P. Taras Kogut i el seu fill, que es troben retinguts a Ucraïna, prop de la frontera amb Polònia.