ELECCIONS GENERALS 23J

L'aranesa Alidé Sans al Congrès i l'olianesa Carme Lostao al Senat, candidates pirinenques d'ERC

Les dos candidates pirinenques figuren en posició de sortida al Congrés dels Diputats i al Senat
686a7b75-bcd6-42a8-a6ad-628488982b0a (1)
photo_camera Foto de família dels candidats d'ERC al Congrès i al Senat / Gerard Magrinyà - ERC

L'aranesa Alidé Sans, membre de l'organització Aran Amassa i alcaldessa electa de Bausén, ocuparà el número dos a la candidatura d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés de Diputats per la circumscripció electoral de Lleida. Per la seva banda, la pirinenca Carme Lostao, que ha estat alcaldessa d'Oliana durant aquest mandat, anirà a la candidatura al Senat.

Martí Riera estripa el carnet d'ERC

La militància d'ERC a l'Alt Pirineu i Aran va proposar a la Comissió de llistes i a l'Executiva Nacional del partit els noms dels seus candidats territorials. L'alcalde de Coll de Nargó i President del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Martí Riera, que estava inclòs en la terna dels militants recomanats, va expressar la seva contrarietat per no haver estat ell la persona escollida, va estripar el carnet de militant i es va donar de baixa de la formació republicana de la qual formava part des de feia vuit anys. El mateix president del partit, Oriol Junqueras, va comunicar-li la decisió adoptada per l'Executiva Nacional d'ERC i va fer-li saber que seria Carme Lostao, també de la Federació Regional de l'Alt Pirineu, qui ocuparia la plaça a la candidatura al Senat.

Aprovació de llistes al Consell Nacional

El Consell Nacional d'ERC ha ratificat les llistes dels republicans a les eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat del 23 de juliol. Com estava previst, el número 1 a la cambra baixa per Barcelona serà Gabriel Rufián, seguit de l'exconsellera Teresa Jordà i el periodista i escriptor Francesc-Marc Álvaro. En el cas de Girona, la cap de llista serà la diputada Montse Bassa; a Tarragona, Jordi Salvador; i a Lleida, Inés Granollers. Pel que fa al Senat, la direcció republicana ha proposat el catedràtic emèrit de Dret Penal Joan Queralt com a cap de llista per Barcelona. L’acompanyaran a la llista els ja senadors Robert Masih i Ana Surra, escollits per la militància.

686a7b75-bcd6-42a8-a6ad-628488982b0a (1)
Foto de família dels candidats d'ERC al Congrès i al Senat / Gerard Magrinyà - ERC

La candidatura liderada per Rufián al Congrés també comptarà amb l'actual diputada Pilar Vallugera, com a número 4; el diputat al Congrés i candidat pel Baix Llobregat Joan Capdevila en cinquena posició; i la també diputada a la cambra baixa Maria Dantas, en sisè lloc. En el número 7 hi concorrerà, en representació d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA), Héctor Sánchez; i en la vuitena posició, el candidat del Jovent Republicà, el mallorquí Biel Cursach.

Pel que fa al Senat, a Girona faran tàndem el ja senador Jordi Martí i el filòsof i catedràtic Josep Maria Terricabras, així com Susanna Pagès. A Tarragona, els candidats al Senat seran Jordi Gaseni, actual alcalde de l'Ametlla de Mar i president de l'AMI; i els senadors Laura Castel,Josep Rufà.

A Lleida la candidatura estarà formada per Sara Bailac, actual portaveu adjunta al Senat i vicesecretària general d’Acció Política i Sectorial del partit; la pirinenca Carme Lostao, alcaldessa d'Oliana aquest últim mandat; i Xavier Castellana, actual senador.