ELECCIONS GENERALS 23J

Alidé Sans, Manel Vila i Martí Riera, candidats pirinencs d'ERC al Congrés i al Senat

L'aranesa Alidé Sans serà la candidata pirinenca al Congrés i Manel Vila i Martí Riera ho seran al Senat
Alidé Sans
photo_camera La cantautora aranesa Alidé Sans serà la candidata pirinenca d'ERC al Congrés / ERC

Alidé Sans, propera alcaldessa de Bausen (Aran Amassa), serà la candidata de la Federació Regional de l’Alt Pirineu i Aran per a encapçalar les llistes al Congrés dels Diputats de les Corts Generals Espanyoles. Per la seva banda, Manel Vila Motlló, veí d'Isòvol (Cerdanya) i exdirector general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat, i Martí Riera Rovira, actual alcalde de Coll de Nargó (Alt Urgell) i president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, seran els candidats al Senat en les Eleccions Generals convocades per al proper 23 de juliol.

La decisió ha estat presa de manera assemblearia, tal i com disposa el Reglament per a les Eleccions espanyoles de la formació republicana, en un Congrés Regional que ha comptat amb una nombrosa participació de la militància de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran i que s’ha dut a terme en format telemàtic.

manel-vilamotllo
Manel Vila Motlló serà candidat pirinenc d'ERC al Senat 

Durant la celebració del Congrés, Alidé Sans, gerent de l’Acadèmia aranesa dera lengua occitana, ha manifestat que, “les persones que vivim a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran ens afrontem a uns reptes molt similars, la dificultat d’accés a l’habitatge, la manca de feines qualificades i estables, la escassa oferta formativa, la dificultat de transport entre pobles i valls, el despoblament, el creixement urbanístic insostenible....entre d’altres i és molt important unir forces. Per tot això, hem de tenir veu a la capital espanyola, perquè es prenen decisions que afecten directament als nostres territoris i no podem deixar en mans alienes el nostre futur”.

Candidats pirinencs al Senat

Els candidats pirinencs d'ERC al Senat són Manel Vila Motlló, veí d'Isòvol, i Martí Riera Rovira, veí de Coll de Nargó. Manel Vila ha estat durant molts anys funcionari de l'Ajuntament de Barcelona; Director del Centre d'Operacions dels Jocs Barcelona92; Gerent del Districte 11 Sarajevo; Comissionat de Solidaritat i Pau; i Director General de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya.

Marti Riera retallada
Martí Riera, alcalde de Coll de nargó, serà candidat pirinenc d'ERC al Senat / ERC

Martí Riera, alcalde de Coll de Nargó i actual president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, ha explicat que, “amb l’experiència adquirida durant els darrers anys al capdavant de l’Ajuntament de Coll de Nargó i al Consell Comarcal de l’Alt Urgell conec perfectament les problemàtiques i singularitats dels municipis de l’Alt Pirineu i Aran. I vull ser la veu de les comarques de la vegueria del Pirineu a la cambra territorial del Senat.”

La Federació Regional de l’Alt Pirineu i Aran també proposarà per al Congrés a Miquel López, futur alcalde de Castell de Mur i, per al Senat a Carme Lostao, actual alcaldessa d’Oliana i Sergi Parramon, actual vicepresident del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.