TREBALL

L'Alt Urgell i el Pallars Sobirà s'incorporen al programa impulsat pel SOC "Treball a les comarques"

Els ajuntaments, organismes autònoms i entitats locals podran formular projectes per estimular l’activitat econòmica del territori
Consell Comarcal Pallars Sobirà edifici
photo_camera Seu del Consell Comarcal del Pallars Sobirà a Sort / CCPS

El Govern ha aprovat incloure les comarques pirinenques de l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà al programa 'Treball a les comarques', que té per objectiu donar suport als territoris amb més necessitats de reequilibri territorial i econòmic. El Pallars Jussà ja hi figurava. També en formaran part, a partir d'enguany, el Baix Penedès, el Berguedà i el Priorat .

El programa pretén estimular la creació d’activitat econòmica i generar ocupació per desenvolupar un entorn socioeconòmic que afavoreixi la permanència de la població al territori.

A més, permet formular projectes integrats de desenvolupament local, adaptats a les característiques i necessitats de cada comarca contribuint a donar coherència i complementar les actuacions en l’àmbit ocupacional i de promoció de l’activitat econòmica que porten a terme els actors del territori.

Els ajuntaments, organismes autònoms i entitats locals de les noves comarques se sumen a les 7 comarques ja beneficiàries: l’Anoia, el Baix Ebre, el Montsià, el Pallars Jussà, la Ribera d’Ebre, el Ripollès i la Terra Alta.