L'Alt Pirineu i Aran precisa d'un servei sanitari com Barcelona

L'acte, que va ser liderat per Jordi Cortada, gerent de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, va tenir lloc ahir al Centre Cívil El Passeig de la Seu d'Urgell.

Jordi Cortada a la Seu
photo_camera Jordi Cortada a la Seu.

Ahir dimecres al vespre es va dur a terme a la Seu d’Urgell una xerrada-debat amb el gerent de la Regió Sanitària de l’Alt Pirineu i l’Aran, Jordi Cortada. Amb el títol “Millorarà la sanitat a la Nova República”. Emmarcada en la campanya “Construir una nova república” el Centre Cívic El Passeig on es van reunir un seguit de persones individuals interessades per la temàtica així com també diferents professionals de l’àmbit que van conversar amb el dirigent durant més d’una hora.

Cortada, va exposar quina és l’estructura actual del sistema sanitari català, amb els diferents organismes que el conformen, ICS, CatSalut, etc... i les seves competències. També es van parlar de problemàtiques específiques del nostre territori, dels serveis de l’Hospital de la Seu i la seva organització, i ha manifestat que, “s’ha de garantir el mateix grau de supervivència si tens un infart tan si vius a l’eixample de Barcelona, com si vius a l’Alt Urgell, i això per nosaltres és prioritari.”

El director territorial va explicar quines són algunes de les mancances que caldria millorar i que podrien ser subsanades en una futura Catalunya independent, ja que recaptant la totalitat dels recursos que ara no ens són retornats, es podrien millorar molts més serveis.  

Prèviament a l’acte, Cortada es va reunir amb dirigents de la Fundació Sant Hospital, així com amb els regidors del grup municipal d’ERC a la Seu d’Urgell i membres de la sectorial de salut d’ERC.

Cortada va concloure l’acte manifestant que, “Una república que tingui capacitat de gestionar els seus diners, no ha de tenir dificultat per tenir un molt bon sistema de salut”

comentaris