DADES ACTUALITZADES COVID19 (3 MAIG)

A l'Alt Pirineu i Aran es manté estable el nombre de positius i augmenten les altes hospitalàries

Es manté la xifra de 30 morts, 21 en hospitals, 4 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 3 més no classificats.
Espitau d'Aran bis
photo_camera Dues professionals sanitàries de l'Espitau d'Aran

El Departament de Salut ha informat, aquest diumenge dia 3 de maig, que a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, hi ha 348 casos positius registrats, els mateixos que ahir, i 1063 casos sospitosos. També es manté, des del 18 d'abril, la xifra de 30 morts, 21 en hospitals, 4 en residències geriàtriques, 2 al seu domicili i 3 més no classificats. A les residències de gent gran s'han registrat 75 positius i 103 sospitosos. Les altes hospitalàries han estat 166, dues més que ahir i sis més que abans d'ahir.

Hospital de la Seu d'Urgell

L'alcalde de la Seu d'Urgell i President de la Fundació Sant Hospital, Jordi Fàbrega, ha informat a través de les xarxes socials que "a l'hospital de la Seu s’ha donat d’alta el darrer pacient que restava amb COVID19. I aquest personalment m’ha alegrat molt, perquè ens va fer patir molt. I ja ets a casa, amb els teus. Ens queda encara un nou pacient ingressat aïllat pendent de resultat. No s’acaba això, ni molt menys".Pel que fa a l'àmbit d'influència de l'Àrea Bàsica de Salut de la Seu d'UrgellJordi Fàbrega ha explicat que "ara mateix segueixen 207 persones aïllades, de les quals 31 són casos confirmats, 95 sospites i 81 contactes sense símptomes i ja s'han donat d'alta 138 persones. Acumulats s’han aïllat al domicili 47 casos confirmats positius, 149 sospites i 149 contactes (total 345)."

Alt Pirineu

A l’Alt Urgell es manté com una de les comarques catalanes amb menys contagis (65) i morts (6) per coronavirus, amb una taxa de mortalitat de menys del 0,03%. A la Cerdanya i al Pallars Sobirà no hi ha hagut de moment cap defunció, amb 44 i 15 casos positius respectivament. Mentre que al Pallars Jussà es comptabilitzen 17 morts amb 104 contagiats i a la Vall d'Aran encapçala el nombre d'infeccions confirmades a l'àrea pirinenca, amb 111 i lamenta 6 morts. I a l'Alta Ribagorça s'ha constatat 8 contagis i una mort. 

Catalunya

El Departament de Salut informa que a Catalunya fins ara hi ha hagut un total de 57.506 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2 a Catalunya. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

D’altra banda, hi ha un total de 136.643 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalaripositiu de la Covid-19 o bé com a sospitós, un total de 6.094 persones.

Des de l'inici de l'epidèmia fins ara, un total de 3.905 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 589.

A més, del nombre total de positius arreu del país, 8.495 són professionals sanitaris, mentre que 5.142 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l'inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 31.717 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la Covid-19.

Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 11.560 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 28.418 són casos sospitosos.

Informació declarada per les funeràries

Tal com es va ordenar des del Departament de Salut, les funeràries declaren diàriament els casos de coronavirus difunts. Un total de 10.508 persones fins a dia d’avui amb la Covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 3.055 han mort a una residència, 134 a un centre sociosanitari i 585 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.