27.09.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

Les botigues ja poden apujar la persiana

A perruqueries, centres d’estètica o fisioterapeutes, hauran d’utilitzar equips “per assegurar la protecció” de clients i treballadors.
dav
Una botiga de sabates obrint aquest matí a la Seu d'Urgell/FS
Les botigues ja poden apujar la persiana

Botigues i altres negocis, com les perruqueries, obren a partir d’avui amb limitacions, cita prèvia i dubtes sobre les mesures de seguretat requerides. Els detalls de la desescalada es van publicar ahir al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Els comerços hauran d’oferir gel desinfectant a l’entrar al local i no es podran donar als clients productes de prova. Als establiments de roba només podrà entrar una persona a l’emprovador, que després s’haurà de desinfectar. Si el client no compra una peça després d’emprovar-se-la, s’haurà d’higienitzar abans que se la posi un altre. Aquests, a més, no podran utilitzar els lavabos.

dav

Als negocis on no és possible mantenir la distància mínima interpersonal, com perruqueries, centres d’estètica o fisioterapeutes, hauran d’utilitzar equips “per assegurar la protecció” de clients i treballadors. Així mateix, s’haurà d’assegurar la distància de dos metres entre clients.

dav

Les perruqueries, amb cita prèvia i mascareta

El sector de les perruqueries afronta amb molts dubtes la tornada a la feina. De moment, el que ja està confirmat és que tant clients com treballadors hauran de portar mascareta i serà imprescindible tenir cita prèvia per ser atès. L'obligatorietat d'atenció amb cita prèvia no s'aixecarà fins a l'entrada en la fase 1 de la desescalada, prevista, segons els territoris, a partir de l'11 de maig.

A més, l'establiment haurà de garantir que els clients es mantenen a dos metres de distància entre ells. I hauran de prioritzar que la gent gran pugui anar-hi en les franges reservades perquè aquest col·lectiu pugui sortir al carrer.

Les botigues ja poden apujar la persiana
Comentarios