CIBERSEGURETAT

L'Ajuntament de Tremp s'incorpora a la Comissió Assessora de Ciberseguretat de Catalunya

La Generalitat vol desplegar el model de ciberseguretat al món local
Tremp comissió ciberseguretat
photo_camera Reunió de la Comissió Assessora de Ciberseguretat de Catalunya / tremp.cat

 L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya compta amb una Comissió Assessora per garantir el compliment d’un dels seus objectius principals: desplegar el model de ciberseguretat a l’Administració local, i ho fa amb la col·laboració del Consorci AOC. Aquesta Comissió Assessora ja ha establert les bases del pla de treball i la calendarització de les properes sessions per avaluar els avenços dels treballs de la Comissió.

La Comissió està integrada per diferents experts i expertes del Consorci AOC, de la Diputació de Girona, la Diputació de Lleida i els Ajuntaments de Tremp, Tarragona, Cornellà i Sant Boi de Llobregat. La formació d’aquest Comitè representa, per tant, una col·laboració entre diferents institucions per tractar de manera conjunta el repte que implica la implementació d’un model de ciberseguretat efectiu.

Tremp comissió ciberseguretat
Reunió de la Comissió Assessora de Ciberseguretat de Catalunya / tremp.cat

D’altra banda, amb la creació d’aquesta Comissió Assessora, es pretén establir un marc sòlid per abordar els reptes del sector a l’Administració local i garantir-ne una gestió eficient i segura de la informació. La importància d’aquesta iniciativa radica en la necessitat d’assegurar la protecció de les dades i les infraestructures crítiques contra les amenaces cibernètiques. Un desafiament al qual, com altres entitats, han de fer front les administracions.

La primera reunió de la Comissió es va celebrar el dijous 25 de gener i va servir per definir l’estratègia i estipular les bases inicials del seu propòsit.

Aquest punt de partida reflecteix la voluntat del Govern i les institucions implicades per treballar de manera conjunta, en la seguretat digital de tot el país, així com en la construcció d’un model comú d’Administració. Aquesta és una eina més en la transformació de les institucions arreu del territori de forma transversal, a través d’una Catalunya connectada de forma segura que vetlla pel benestar dels ciutadans.