23.01.2022 |
Viure als Pirineus

SOLIDARITAT

L’ONG La Seu Solidària impulsarà enguany dos projectes de desenvolupament a les Filipines i al Senegal

L’ONG La Seu Solidària, com cada any, ha presentat al Consell Municipal de Solidaritat, els seus projectes per tal de contribuir amb un petit gra de sorra al desenvolupament dels països en vies de desenvolupament. 
Dones Kakolum projecte La Seu Solidària 2
La Seu Solidària impulsa un projecte d'empoderament de les dones de Djindeme1
L’ONG La Seu Solidària impulsarà enguany dos projectes de desenvolupament a les Filipines i al Senegal

L'Organització No Governamental La Seu Solidària té com a prioritat donar suport a projectes adreçats a dones i a infants,  proposats i supervisats directament per ciutadans de la Seu d'Urgell i/o comarca, comptant sempre amb una contrapart local. Els últims anys,l'entitat solidària ha estat col·laborant molt estretament amb projectes d’inserció social i laboral de dones en situació de risc d’exclusió social i adreçats a infants a Burkina Faso i a Medellín (Colòmbia). Enguany són dos els projectes presentats i aprovats per l’Ajuntament de la Seu d'urgell:

PROJECTE A FILIPINES. Bangong Silang, Metro Manila.

La idea principal d’aquest projecte és crear i organitzar una cuina amb tots els seus espais i estris necessaris per poder dur a terme el projecte principal de les postres de les dones de Bagong Silang, i, també, els mini projectes que les monges mercedàries ja duen a terme allà.

Aquest espai hauria de constar d’un espai per treballar, espai de cuina, forn, i estris de cuina i beneficiaria a 100 famílies de Bagong Silang, aproximadament 500 persones directament.

Filipines 2

PROJECTE AL SENEGAL, Kakolum.

Aquest projecte pretén contribuir a l'empoderament de les dones del municipi de Djindeme1, amb l’establiment d’un hort comunitari. S’acondicionarà un espai de 160 m2 per a l’aprofitament agrícola, assegurant els recursos hídris amb la construcció d’un pou i un sistema de rec. Es durà a terme un seguiment tècnic i econòmic del projecte durant un any, així com una formació en permacultura.

Dones Kakolum projecte La Seu Solidària

A través d’aquestes accions es procura millorar la independència econòmica de les dones d’aquesta població i la seguretat alimentària de les seves famílies

Les destinatàries directes del projecte seran les 76 dones del barri de Djindem 1, d’entre 21 i 68 anys, membres de l’associació Takou Liggey. Com a destinataris indirectes, es considerarien totes les seves famílies, unes 400 persones.

L’ONG La Seu Solidària impulsarà enguany dos projectes de desenvolupament a les Filipines i al Senegal
Comentarios