24.05.2022 |
Viure als Pirineus

SOCIETAT

L’Hospital del Pallars demana ajuda a l’Ajuntament de Tremp per garantir la neteja del centre

L’Hospital del Pallars demana ajuda a l’Ajuntament de Tremp per garantir la neteja del centre

L’Hospital del Pallars ha demanat ajuda a l’Ajuntament de Tremp per tal de poder garantir la neteja de diverses zones del centre hospitalari. A dia d’avui, l’hospital acull a quatre persones infectades pel coronavirus, totes elles provinents de la residència de la tercera edat d’Àger, a la Noguera. Això, per a un hospital petit com el del Pallars comporta un esforç molt important, tant per al personal sanitari com per a tots els auxiliars.

Des del centre hospitalari han exposat que el personal de neteja no pot assumir amb recursos propis el correcte manteniment de tot el centre. La desinfecció diària de les zones ocupades pels malalts infectats per coronavirus comporta un gran nombre d’hores de feina i això fa que no es pugui atendre correctament la neteja de la resta de zones. És per això que s’ha demanat ajuda a l’Ajuntament i aquest els ha facilitat personal de neteja d’altres equipaments municipals per tal que puguin treballar en aquestes altres zones de l’hospital, que es consideren segures i aïllades dels focus de coronavirus, però que cal seguir netejant i desinfectant diàriament. 

En aquest sentit, l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha explicat que “ja fa molts dies que estem en contacte permanent amb l’hospital i ens hem posat a la seva disposició, de manera que els oferirem un suport per a la neteja de les zones comunes”. A banda, l’ajuntament també ha ofert l’ajuda de la brigada municipal així com la possibilitat d’emmagatzemar i custodiar material. 

Operaris de Tremp desinfecten els carrers (G.L.)

Justament, Cases ha explicat que aquest divendres la brigada municipal ha començat les tasques de desinfecció “dels carrers més pròxims a l’hospital, el CAP, la residència de la tercera edat i els punts per on passa més gent, amb la idea d’anar-ho estenent, si cal, a tot arreu”.

Cuiners de reforç

Més enllà de l’àmbit de la neteja, l’hospital també ha demanat ajuda per a la cuina. Cases ha deixat clar que de moment la situació encara no ho requereix però que podria ser que properament calguessin cuiners per donar suport a l’hospital “en cas que el personal de cuina es posés malalt o bé s’hagués d’habilitar una cuina separada per al personal que està treballant”. 

És per això que el consistori ha posat a disposició de l’hospital un llistat de cuiners de l’associació ÀPAT que s’han mostrat disposats a col·laborar. En cas que calgués, podrien treballar des de la mateixa cuina de l’hospital o bé des de la que hi ha a l’edifici de l’associació Alba-Jussà, que és propietat de l’Ajuntament i que ara mateix no s’utilitza. 

L’Hospital del Pallars demana ajuda a l’Ajuntament de Tremp per garantir la neteja del centre
Comentarios