L’Espai Ermengol presenta una nova edició del cicle Parlem de Formatge

El cicle d’aquest any proposa un total de 9 activitats relacionades amb el formatge artesà, des de tallers a visites guiades.
Salvador Maura obrador 3
photo_camera Salvador Maura al seu obrador de la Formatgeria Mas d'Eroles / Feliu Sirvent

Aquest dijous, s’ha presentat la dotzena edició del cicle Parlem de Formatge, que començarà el 24 d’agost i finalitzarà el 29 de desembre. Així ho han anunciat en roda de premsa la segona tinent d’alcalde i regidora de Promoció Econòmica, Gemma Tó, i la tècnica de l’Espai Ermengol, Anna López.

El cicle d’aquest any proposa un total de 9 activitats relacionades amb el formatge artesà, des de tallers a visites guiades. Hi haurà una activitat per mes, acompanyada per les visites guiades del cicle “La ruta del formatge”.

parlemformatgesformatgeprograma
parlemformatgesformatgeprograma

“Volem potenciar la imatge de la Seu com a ciutat del formatge. També hem volgut incorporar altres espais com la Biblioteca Sant Agustí.”, ha explicat la regidora Gemma Tó, “El formatge és cultura, i la cultura també es troba en les biblioteques”.

Enguany el cicle s’ha centrat també en la vessant pedagògica amb molts tallers formatius.

formatgedijous24agost23-2

La ruta del formatge

“La ruta del formatge” es tracta d’una visita guiada per les diferents exposicions de l’Espai Ermengol per explicar la història del nostre territori a través del formatge i la importància de la producció lletera per al desenvolupament socioeconòmic de la comarca.

Les visites guiades tindran lloc el dissabte 28 d’octubre, el dissabte 18 de novembre i els dissabtes 9 i 23 de desembre. Totes elles iniciaran a les cinc de la tarda i tenen un cost de 4’50€ per persona.

Activitats

El Parlem de Formatge 2023, s’iniciarà oficialment el dijous dia 24 d’agost, amb el taller “Fes el teu formatge de pasta filada” que tindrà lloc a la formatgeria Mas d’Eroles d’Adrall, a càrrec de Salvador Maura, a les 16:00h. El cost serà de 12€ i tindrà una capacitat màxima de 10 persones.

El divendres 29 de setembre, a les 19h, es celebrarà un taller de muntatge de formatges artesans a càrrec d’Alba Plana de l’empresa Abricoc a l’Espai Ermengol. Durarà una hora i mitja i tindrà un cost de 25€.

roda de premsa parlem de formatge
La regidora de Promoció Econòmica, Gemma Tó, i la tècnica de l’Espai Ermengol, Anna López durant la presentació del cicle / laseu.cat

l’octubre, el dissabte dia 7, es realitzarà un tast comentat dels guanyadors de la fira de formatges artesans del Pirineu de l’edició 2022, a càrrec d’Eugeni Celery, de l’establiment Ca l’Eugene. Es farà a l’Espai Ermengol, a les 19:30h, i costarà 15€.

El dissabte 4 de novembre, es presentarà el conte “Volem fer formatges!”, de Ramon Campa, a la Biblioteca Sant Agustí. Aquesta és l’única activitat gratuïta la qual no necessitarà prèvia inscripció.

El cicle d’enguany finalitzarà el divendres dia 29 de desembre, a les 17h, amb el taller “Fes la teva pròpia mantega” a càrrec d’Aleix Solé.

Inscripció prèvia

Cal recordar que per a participar en totes les activitats, menys a la presentació del conte “Volem fer formatges”, caldrà inscriure’s prèviament.