ESPAIS NATURALS

Els Agents Rurals denuncien dos grups d'excursionistes per banyar-se en llacs d'Aigüestortes i del PNAP

Els Agents Rurals fan una crida a gaudir del medi natural amb civisme i respectant l'entorn 
Agents Rurals denunci bany Aigüestortes
photo_camera Els Agents Rurals denuncien dos grups per banyar-se en llacs d'Aigüestortes i del PNAP / AGENTS RURALS

Els Agents Rurals han denunciat, aquest diumenge, dos grups d'excursionistes per banyar-se en llacs del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estanys de Sant Maurici i de Parc Natural de l'Alt Pirineu, on el bany està totalment prohibit amb l'objectiu de preservar l'equilibri dels ecosistemes d'alta muntanya.

Tot i que la xarxa va plena d'articles que fan llistes de llocs de somni on banyar-se entre muntanyes, el cert és que les diferents normatives que regulen actualment els parcs naturals catalans prohibeixen explícitament el bany als llacs d'alta muntanya. La Generalitat, a través del web Parc de Catalunya, explica que als estanys pirinencs hi ha una notable diversitat d'espècies i que banyar-s'hi (o deixar-hi banyar el gos) podria malmetre, per exemple, els ous diminuts i les larves dels amfibis que hi viuen. A més, les cremes solars, els repel·lents d'insectes i els fongs microscòpics que portem a la pell també els poden matar ràpidament quan es dissolen a l'aigua.

En parcs com el de l'Alt Pirineu o el d'Aigüestortes només es pot entrar a l'aigua per dur a terme activitats de recerca i cal autorització de l'òrgan gestor de l'espai (l'obtenció d'aquesta autorització es fa online). Els Agents Rurals fan una crida a gaudir del medi natural amb civisme i respectant l'entorn.