MUNTANYA

L’aventura de Kilian Jornet redescobrint els Pirineus: 177 cims de més de 3.000 m en 8 dies

En total, ha recorregut 485,65 quilòmetres i ha acumulat un desnivell de més de 43.000 metres, en més de 155 hores d’activitat física 

Killian Jornat
photo_camera L’aventura de Kilian Jornet redescobrint els Pirineus: 177 cims de més de 3.000 m en 8 dies / David Ariño

Ahir, després de baixar de la Pica d’Estats i encadenar 177 cims de més de 3.000 metres en només 8 dies, Kilian Jornet va definir aquest viatge com una “experiència increïble”. “Redescobrir així els cims que ja no recordava ha estat una experiència espectacular i, per altra banda, una de les coses més dures que he fet mai”, assenyala.

Fer cim al Vignemale, al Mont Perdut o a l’Aneto o són metes significatives per a moltes persones amants de la muntanya. També ho van ser fa uns anys per a Kilian Jornet. Per això, feia un temps que somiava amb tornar als Pirineus i retrobar-se amb els cims i els paisatges que el van veure créixer. 

DSC00549
L’aventura de Kilian Jornet redescobrint els Pirineus: 177 cims de més de 3.000 m en 8 dies / David Ariño

“Aquest any volia participar en algunes curses però una lesió m’ho va impedir. Després de recuperar-me, vaig començar-me a plantejar diversos projectes i se’m va ocórrer encadenar els cims de més de 3.000 metres dels Pirineus. Tenia aquesta idea al cap però no sabia si seria un repte possible o si suposava una bogeria. Després de consultar-ho i deixar-me aconsellar per persones que coneixen molt bé els recorreguts dels Pirineus, vaig decidir fer-ho”, explica Kilian Jornet.

DSC01012
L’aventura de Kilian Jornet redescobrint els Pirineus: 177 cims de més de 3.000 m en 8 dies / David Ariño

Els tres mils de Kilian Jornet

La seva aventura començava el dilluns 2 d’octubre als peus del cim Frondella (Sallent de Gállego, Huesca) amb l’objectiu de gaudir del camí i travessar els Pirineus per un total de 177 cims de més de 3.000 metres. Durant aquest viatge per alguns dels pics més icònics de la serralada pirinenca ha arribat a encadenar més de 40 cims en una mateixa jornada, a caminar 39 hores seguides i a desplaçar-se amb bicicleta per enllaçar trams. Tot i el cansament acumulat, la recompensa d’arribar a dalt de cada cim ha valgut la pena: “avançar per totes aquestes arestes ha estat un plaer i he gaudit moltíssim dels recorreguts. Havia pujat a aquests cims quan tenia 13 anys però no els recordava, i això ha fet que a nivell visual aquesta hagi estat una experiència molt intensa”. 

Kilian Jornet  va començar el seu viatge als peus del cim Frondella i l’ha acabat a la Pica d’Estats, per retrobar-se amb els cims que l’han vist créixer, en el que defineix com a una de les aventures més dures de la seva vida

Durant aquesta aventura l’atleta s’ha retrobat amb les arestes dels cims més emblemàtics de la serralada pirenaica: Balaitus, Garmo Negro, Vignemale, Cilindro, Mont Perdut, Pic Long, Pic de Posets, Punta de Lliterola, Aneto, Sayó, Montcalm o Pica d’Estats,  entre molts altres cims coronats per Kilian Jornet en els últims 8 dies. 

El viatge arribava a la seva fi el matí del 10 d’octubre de 2023, quan els primers rajos de sol il·luminaven el cim de la muntanya més alta de Catalunya, la Pica d’Estats, al Parc Natural de l’Alt Pirineu. Després de baixar-ne, unes hores més tard, Kilian Jornet posava punt i final a aquesta experiència memorable que l’ha fet adonar-se un cop més de com de bella i vulnerable pot arribar a ser la natura. 

DSC04116
L’aventura de Kilian Jornet redescobrint els Pirineus: 177 cims de més de 3.000 m en 8 dies / David Ariño

Durant aquests més de 8 dies, els apassionats de la muntanya han pogut seguir el recorregut de l’atleta a través de les xarxes socials de Kilian Jornet i canals socials de NNormal, on els seguidors l’han pogut veure i sentir també durant algunes estones de descans. També n’han pogut fer seguiment a través del  perfil de Strava de Kilian Jornet.

Després de retrobar-se amb els Pirineus i els paisatges que l’han vist créixer, ha acumulat un total de 485,65 quilòmetres, un desnivell de més de 43.000 metres i més de 155 hores d’activitat física. Durant aquesta intensa aventura, l’atleta i fundador de NNormal també ha pogut testejar diferents prototips de la marca en terrenys i condicions molt tècnics i diversos: “ha estat un camp de treball excel·lent: l’ús que li pots donar durant uns quants anys a un producte, concentrat en una setmana”.