SALUT MENTAL

L'Associació AUTEA Alt Pirineu inaugura a la Seu d'Urgell l'exposició "Mites i realitats sobre l'autisme"

S'ha inaugurat aquest dimarts, amb motiu del dia mundial de la salut mental, i es podrà veure fins al 21 d'octubre al Centre Cívic
AUTEA FOTO EXPO
photo_camera AUTEA ha inaugurat l'exposició "Mites i realitats sobre l'autisme" / AUTEA

L'Associació del Trastorn de l'Espectre Autista del Pirineu (AUTEA) ha inaugurat aquest dimarts, amb motiu del dia mundial de la salut mental, l'exposició "Mites i realitats sobre l'autisme".

La informació que recull l'exposició és a través de pòsters informatius sobre les dades de trastorn a Catalunya, característiques, causes, l'autisme en femení, als mitjans, teràpies i projectes. Es pot visitar l'exposició al Centre Cívic 'El Passeig' de la Seu d'Urgell fins al 21 d'octubre. Aquell mateix dia s'organitzarà un concert en benefici d'Autea amb el Cor de Rock d'Andorra i Encoratjades de la Seu d'Urgell al teatre de la Salle.

AUTEA FOTO EXPO
AUTEA ha inaugurat l'exposició "Mites i realitats sobre l'autisme" / AUTEA

L'Associació del Trastorn de l'Espectre Autista del Pirineu (AUTEA) es va presentar públicament el proppassat mes de maig.

Durant la presentació de l'entitat, Mn. David Codina, secretari general del Bisbat d'Urgell, ha anunciat la cessió d'un espai a la planta baixa de Casa Molines, per part del Patronat de la Fundació Llar Cristiana 'Maria Maestre', per a ús i seu de l'Associació AUTEA Alt Pirineu. Des de la junta directiva d'AUTEA Alt Pirineu van explicar que es proposaven fer possible que nens, nenes, joves, persones adultes i persones grans amb autisme puguin tenir una vida de qualitat, serena i plena i han assenyalat que "les famílies i persones amb TEA del territori de l’Alt Pirineu necessiten suports i es mereixen una convivència basada en el coneixement i el respecte".

Trastorn de l’espectre de l'autisme 

El trastorn de l’espectre de l'autisme (TEA) és un conjunt ampli de condicions que afecten el neurodesenvolupament generant dificultats en la comunicació i interacció social, així com en la flexibilitat del pensament i de la conducta.

L'autisme és una condició d'espectre, la qual cosa significa que els símptomes varien entre les persones, que van de lleus a greus. Les persones amb autisme inclouen aquelles que tenen discapacitats intel·lectuals significatives i requereixen un alt nivell de suport en la seva vida diària, així com aquelles que tenen una intel·ligència de mitjana a alta i requereixen un nivell més baix de suport, segons Autisme Europa. Els darrers estudis publicats assenyalen que la prevalença del TEA està en 1 cada 80 naixements.