PARLAMENT

El Parlament insta al Govern a augmentar el nombre d’efectius al parc de Bombers del Pont de Suert

La proposta de resolució de Junts inclou també dotar d'un vehicle autoescala el parc de bombers de Tremp
Jeannine_Abella parlament
photo_camera La diputada de Junts, Jeannine Abella, ha promogut la millora del servei i dotació de bombers a l’Alt Pirineu / JUNTS

El Parlament de Catalunya ha aprovat, aquest dimecres, la proposta de resolució del grup parlamentari de Junts per Catalunya de millora dels parcs de bombers del Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. El Govern haurà d’augmentar el nombre d’efectius de bombers funcionaris al parc del Pont de Suert fins a poder cobrir torns amb un mínim de quatre bombers, després que Junts per Catalunya hagi obtingut el suport de la Cambra a la proposta de resolució on l’insta a fer-ho. 

El text, defensat per la diputada Jeannine Abella en el marc de la comissió d’Interior, també insta el Govern a convocar noves places de bombers voluntaris durant l’any 2023 i el 2024, i fer una campanya de difusió per arribar al major nombre d’aspirants possible. Així mateix, demana que doti el parc de bombers de Tremp d’un vehicle autoescala durant el primer trimestre de 2024. 

Parc de Bombers del Pont de Suert
Parc de Bombers del Pont de Suert

Abella ha recordat que els parcs de bombers de Tremp, Sort i el Pont de Suert, amb el suport dels parcs de bombers voluntaris, cobreixen una extensió territorial d'uns 3.000 km2“amb unes condicions geogràfiques on no sempre es poden aplicar criteris generalitzats”“El que compta quan hi ha una emergència és arribar-hi en el mínim de temps possible i amb els materials adequats per poder-hi donar resposta”, ha manifestat.

La diputada ha assenyalat que el passat mes de març el Ple del Parlament va aprovar una moció que instava el Govern a crear la Regió d’Emergències del Pirineu Occidental amb seu al Pallars Jussà durant l’any 2023, a instàncies de Junts per Catalunya, una qüestió sobre la qual “no tenim notícies”. “¿Pensen complir amb els acords que adoptem en aquesta Cambra? Nosaltres, davant de la inacció del Govern, sempre tindrem acció propositiva”, ha afirmat.