El jutge de la Seu acaba la investigació als pares de Nadia per estafa i conclou que veu indicis de delicte

En la interlocutòria es concreta que la parella hauria recaptat 1,1 milions d'euros en donatius i que s'hauria gastat més de 790.000 euros

foto_3154006
photo_camera Una imatge de la Fundació Associació Nadia Nerea, on anuncia una campanya solidària. Foto: Marta Lluvich

El jutjat d'instrucció 1 de la Seu d'Urgell ha acabat la investigació per un presumpte delicte d'estafa als pares de Nadia Nerea i conclou que veu indicis de delicte. Així ho recull la interlocutòria en què es demana a les parts que demanin l'obertura del judici oral en els pròxims deu dies, presentant els seus escrits d'acusació o la petició de sobreseïment del cas. En aquesta interlocutòria, a més, es concreta que, segons la investigació dels Mossos d'Esquadra, els investigats haurien recaptat 1.111.317,55 euros en donatius per al tractament mèdic de la seva filla, que pateix una malaltia rara, a través de comptes bancaris. No s'ha pogut establir, però, la quantitat que podrien haver recaptat en efectiu. Dels 1,1 milions, concreta l'escrit, la parella s'hauria gastat 792.417,16 euros.

El pare de la nena, Fernando Blanco, segueix a la presó de manera provisional i la mare, Marga Garau, en llibertat amb càrrecs, per aquests fets, que es van destapar l'any 2016, quan la nena tenia onze anys, a Organyà (Alt Urgell), el poble on la nena anava a l'escola i molt pròxim a Fígols, on la família residia. El municipi s'havia bolcat intensament en diverses campanyes per recaptar fons per la Nerea. La nena segueix amb familiars ja que el jutjat va retirar la custòdia als pares.