El jutge investiga el pare de la Nadia per unes fotografies de caràcter sexual de la menor

Avui hem tingut una altra molt mala notícia del cas Nadia. La notícia fa referència al pare de la menor, Fernando Blanco, a qui el jutge investiga arran d'unes fotografies de "caràcter sexual" que els Mossos han trobat en un 'pendrive' intervingut durant els registres a casa seva.

foto_3153942
photo_camera El jutge investiga Fernado Blanco.

El jutge de la Seu d'Urgell que instrueix el cas Nadia investiga el pare de la menor, Fernando Blanco, per "provocació sexual i explotació sexual". En un comunicat, el magistrat sosté que les imatges trobades pels Mossos d'Esquadra en un USB del progenitor "no són una simple sospita, sinó la constància i evidència de clars indicis objectivats de participació de la persona investigada (el pare) en la comissió dels referits delictes". Per això, el jutge ha citat els pares de la menor, d'11 anys, divendres que ve. La mare, Margarita Garau, declararà a les 10, i el pare, Fernando Blanco, a les 11.

El jutge investiga també la participació de la mare de la nena a partir de les informacions recollides per la policia catalana. La dona surt en algunes d'aquestes imatges intervingudes. El magistrat vol aclarir tant el paper que hagi pogut exercir Garau en la protecció de la menor, així com si era conscient que estava sent fotografiada. Amb el material analitzat fins ara, no hi ha constància de la participació de terceres persones.

El magistrat ha pres la decisió després que els Mossos d'Esquadra trobessin les imatges en un dels dispositius informàtics confiscats en els escorcolls de l'habitatge, segons ha confirmat la policia catalana. En el seu trasllat al jutge, els Mossos ja van avisar que les fotografies podien ser constitutives dels delictes d'"elaboració i tinència de pornografia infantil, així com d'exhibicionisme i provocació sexual". El jutge ha autorizat també el registre de 13 pendrives, 7 targetes de memòria, 3 discs durs i altres terminals informàtics.

El pare de la menor està a la presó des del desembre passat, acusat d'haver utilitzat la seva filla per aconseguir diners a través de donacions. El jutge que investiga per estafa Fernando Blanco i Marga Garau va fixar en 1,2 milions d'euros la fiança. I va confirmar les mesures que va imposar a tots dos: la presó provisional sense fiança per al pare per risc de fugida i la suspensió de la pàtria potestat per a la mare.

Segons el jutge, els pares de la menor la van utilitzar exagerant la malaltia que pateix, tricotriodistrofia. Des de l'any 2008, els pares de la Nadia havien recaptat 918.000 euros en donacions vehiculades a través de dos comptes bancaris que han estat immobilitzades pel jutge. Dues terceres parts d'aquests diners han desaparegut ja, segons han acreditat els Mossos d'Esquadra. Però els pares no els han destinat a tractaments mèdics o cures de la Nadia, sinó que els han utilitzat per pagar un alt nivell de vida.

De l'anàlisi dels moviments bancaris es desprèn que els diners s'han utilitzat en compres en centres comercials, viatges, hotels, restaurants i comerç electrònic. També, en pagar el lloguer de la casa familiar (9.000 euros l'any) i en la compra d'un cotxe (24.500 euros).

El jutge va retirar la guàrdia i custòdia de la menor als seus pares. Des de llavors, la nena està amb els seus oncles, a Mallorca, fins que hi hagi una sentència ferma o la situació es resolgui definitivament.