UNIVERSITATS

Junts demana la represa dels treballs per posar en marxa els estudis universitaris d’Infermeria al Pirineu

Segons Junts "el canvi de responsables a Salut, Recerca i Universitats, i a la Delegació del Govern, ha aturat un procés clau per garantir la cobertura de professionals d’infermeria al Pirineu"
Estudios-grado-Enfermeria-Presentacion-foto
photo_camera Alumnat d'infermeria es formen en un hospital universitari

El grup parlamentari de Junts per Catalunya ha registrat una proposta de resolució on insta el Govern a reprendre els treballs previs per posar en funcionament la Unitat Docent Pirineu, amb els estudis del grau d’infermeria, a la vegueria de l’Alt Pirineu i Aran. L’objectiu és que aquests estudis es puguin iniciar en el curs acadèmic 2023-24 o, en el seu defecte i com a màxim, en el curs acadèmic 2024-25. 

infermeria estudis
infermeria estudis

La proposta inicial va presentar-se l’11 d’abril de 2022, a una reunió celebrada a Tremp amb tots els agents implicats, presidida per la Consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, que definia les línies mestres d’aquesta unitat docent transversal de tota la vegueria de l’Alt Pirineu i l’Aran, sota la fórmula d’un grup desplaçat de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida. La unitat comptaria entre 28 i 40 places per curs, en funció de les possibilitats de realitzar les pràctiques als dispositius assistencials, incloent-hi la participació de tots els centres assistencials de la vegueria. En aquesta reunió la conselleria va encarregar a la Universitat de Lleida i a la Delegació de Govern fer tots els tràmits necessaris per a l’inici d’aquests estudis universitaris, a ser possible, dins del curs acadèmic 2023-24.

La modificació del govern, amb el canvi dels responsables de les Conselleries de Recerca i Universitats, Salut, i de la Delegació del Govern, ha provocat una aturada en aquest procés, fent perillar aquests estudis universitaris al Pirineu. Uns estudis que són imprescindibles per garantir la cobertura de professionals d’infermeria als dispositius assistencials del Pirineu així com fonamentals per a la seva revitalització econòmica, a través del coneixement i la recerca.