17.05.2022 |
Viure als Pirineus

Joventut registra 462 activitats de lleure per aquest estiu a l'Alt Pirineu i Aran

La directora general de Joventut, Marta Vilalta, visita dos camps de treball a Talarn i Soriguera, una acampada a la Pobleta de Bellveí i la trobada de casals d’estiu del Jussà, a Tremp

joventut1
La directora general de Joventut, Marta Vilalta, amb els nois i noies de la 10a Trobada dels Casals del Jussà a Tremp. Foto: Gencat.
Joventut registra 462 activitats de lleure per aquest estiu a l'Alt Pirineu i Aran

La Direcció General de Joventut (DGJ) ha registrat, fins a dia d’avui, un total de 462 activitats de lleure per aquest estiu a les sis comarques de l’Alt Pirineu i Aran, que han estat notificades per les entitats organitzadores de les activitats: entitats d’educació en el lleure, associacions educatives juvenils, associacions de pares i mares, empreses i institucions.

A aquestes activitats hi ha inscrits, hores d’ara, un total de 2.635 dirigents i 15.540 participants, que majoritàriament faran acampades (7.030 inscrits en 174 activitats). La resta d’activitats es reparteixen entre les colònies (5.384 i 91 activitats), els casals de vacances (3.096 i 83), les rutes (2.477 i 104) i els camps de treball (188 i 10).

I pel que fa al lloc de realització, la Cerdanya és, fins a data d’avui, la comarca amb més participants inscrits amb un total de 5.149, seguida del Pallars Sobirà (4.429), l’Alt Urgell (2.826), el Pallars Jussà (2.742), l’Alta Ribagorça (2.573) i la Vall d’Aran (456).

Les entitats organitzadores tenen de termini fins a set dies abans de l’inici de l’activitat per a notificar-la electrònicament a la DGJ, de manera que les xifres encara poden créixer les properes setmanes.

Són dades que ha donat a conèixer aquest matí la directora general de Joventut, Marta Vilalta, acompanyada de la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, i d’altres representants institucionals, durant l’assistència a la 10a edició dels Jocs del Món -  Trobada de Casals del Jussà que ha tingut lloc aquest matí al Parc del Pinell de Tremp, i que ha comptat amb la presència d’uns 200 nois i noies que fan casals d’estiu a la comarca. L’acte està coorganitzat per la Direcció General de Joventut a través de l’Oficina Jove del Pallars Jussà.

joventut2

Prèviament, la comitiva havia visitat les tasques del camp de treball internacional “Reading Life in Rocks”, organitzat per Joventut durant la segona quinzena de juliol a Talarn (Pallars Jussà). Un total de 24 voluntaris procedents de diferents països i amb edats compreses entre els 18 i els 29 anys hi fan tasques de restauració del patrimoni paleontològic d’Isona i la Conca Dellà, del patrimoni miner del municipi de Torre de Cabdella i del patrimoni natural i  paisatgístic de Talarn, tot senyalitzant i fent tasques de manteniment de senders.

Al final de la visita al camp, que està gestionat per la Coordinació Rural de Catalunya a través de COCAT, Vilalta ha posat en valor l’aposta del Govern per aquest tipus d’activitats que es basen en el compromís i la feina del jovent participant per transformar la realitat, i en el cas concret de Talarn, ajuden també a recuperar el patrimoni de Catalunya.                             

Les visites d’activitats de lleure d’avui a l’Alt Pirineu i Aran també passaran pel terreny d’acampada del Flamisell, a la Pobleta de Bellveí (Torre de Capdella), i pel camp de treball “Conservació dels camins antics i descoberta d’una vall insòlita al Pirineu”, organitzat per la DGJ i gestionat per l’entitat Balmes Blancs a través de COCAT a Llagunes (Soriguera). El camp, que és la novetat d’aquest 2017 a l’Alt Pirineu i Aran, reuneix 15 joves d’arreu del món de 18 a 29 anys durant la segona quinzena de juliol per millorar els senders de la Vall del Siarb, amb tasques com ara el desbrossament de camins, la reconstrucció de murs amb pedra seca, la millora i repintat de la senyalització o la millora de l’empedrat.

Cinc camps de treball

L’Alt Pirineu i Aran acollirà aquest estiu un total de cinc camps de treball organitzats per la DGJ, dos per a joves catalans, i tres d’internacionals:

Entitat

Camp de treball

Àmbit

Municipi

Associació La Sorellona

Planant sobre la Serra del Cadí

Medi Ambient

Alàs i Cerc

Fundació Escolta Josep Carol

Recuperem camins històrics a l'Alta Ribagorça

Medi Ambient

Pont de Suert

Associació Tumeneia

Implica Pirineus: camins i boscos del Parc Nacional i el seu entorn

Medi Ambient

Vall de Boí

Associació per a la Coordinació de Membres i Entitats de Lleure Rurals de Catalunya - CRUC

Reading Life in the Rocks

Patrimoni

Talarn

Balmes Blancs

Conservació dels camins antics i descoberta d'una vall insòlita al Pirineu *

Patrimoni

Llagunes (Soriguera)

* Novetat 2017

365 joves a quatre albergs

A més de les previsions donades a conèixer avui, la directora general de Joventut també ha exposat les dades corresponents a les colònies de “L’estiu és teu!”, organitzades per la DGJ als albergs de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat).

Per aquest estiu 2017, hi ha un total de 365 infants i joves 5 a 16 anys inscrits que participen d’alguna de les propostes que s’organitzen a quatre dels albergs que la Xanascat té a l’Alt Pirineu i Aran:

Albergs

Tipologia

Places

La Seu d’Urgell

Combinades d’Idiomes i Multiesportives

167

Son

Natura

52

Sort

Multiesportives

78

Tremp

Combinades i Astronomia

68

TOTAL

 

365

L’alberg de Tremp (Pallars Jussà) ofereix una de les novetats d’enguany de “L’estiu és teu!”, com és la tematització al voltant del món medieval de les colònies que combinen l’anglès i les multiesportives. Així, els nois i noies podran endinsar-se en aquesta època a través d’un torneig de cavallers medievals o amb la participació en un concurs de trobadors.

Joventut registra 462 activitats de lleure per aquest estiu a l'Alt Pirineu i Aran
Comentarios