El Cercle d’Agermanament Occitano-català demana paperetes en occità a tot Catalunya

De moment, es preveu que pel referèndum s'utilitzin només les paperetes en occità a la Val d'Aran, i per la resta del territori en català i castellà

referendum oc
photo_camera Papereta del referèndum en català i occità

El Cercle d'Agermanament Occitano-català ha demanat per carta a tots els diputats dels grups independentistes que les paperetes del referèndum de l'1 d'octubre també siguin en occità a tot Catalunya. Per això, els insta a modificar d'urgència l'article 7.1 de la Llei del referèndum que s'ha d'aprovar properament al Parlament i que estableix que les paperetes seran en occità, català i castellà només a l’Aran, i en català i castellà a la resta del territori. A la missiva, el CAOC recorda als diputats que d'ençà l'Estatut de Catalunya del 2006, l'occità és la tercera llengua oficial a Catalunya i que així ho recull l'article 6.2 de la Llei 35/2010.

Des del Cercle d'Agermanament Occitano-català, entenen que el referèndum del proper 1 d'octubre és una "fita prou important" perquè els aranesos que viuen fora de la Val d'Aran puguin exercir llur dret de vot en llur llengua, d'acord amb la llei.

comentaris