05.07.2022 |
Viure als Pirineus

El PSC demana reorientar el Parc de Bombers de Pont de Suert per assegurar-ne la continuïtat

El diputat Òscar Ordeig defensa que ''cal actuar amb celeritat per evitar perdre un servei necessari per l'Alta Ribagorça''

foto_3230612
Imatge general del parc de bombers voluntaris del Pont de Suert
El PSC demana reorientar el Parc de Bombers de Pont de Suert per assegurar-ne la continuïtat

El Grup parlamentari del PSC ha registrat una Proposta de Resolució en la que s'insta el Govern a ''reorientar el Parc de Bombers de Pont de Suert cap a un Parc Mixt, amb la incorporació d'efectius de bombers funcionaris i amb equipaments necessaris per fer-ho possible''. El diputat del PSC, Òscar Ordeig, ha defensat que ''després que aquest estiu l'actual Parc de Bombers Voluntaris de Pont ha estat a punt de tancar pels incompliments del Govern, ara cal actuar amb celeritat per evitar perdre un servei necessari pel municipi i per tota la comarca de l'Alta Ribagorça''. Ordeig ha criticat que ''la inacció i els incompliments continuats des de fa més de dos anys per part del Departament d'Interior envers aquest cos ha provocat una situació límit en els bombers voluntaris que hi duen a terme la seva tasca''.

Malgrat tot, ha dit Ordeig, ''no sabem quant de temps es mantindrà aquesta situació si Interior no es compromet a donar solucions definitives que garanteixin la seguretat dels voluntaris i la ciutadania''.

En la mateixa línia, la portaveu del Grup Compromís pel Pont de Suert – CP a l'Ajuntament, Olga Escoll, ha reiterat que ''en tot moment, els bombers voluntaris de Pont de Suert han comptat amb el nostre suport, ara cal anar més enllà i exigir garanties de futur per aquest Parc i el seu correcte funcionament''. Per això, el Grup Municipal ha defensat també que ''una solució, a més del material i les condicions necessàries, passaria per incorporar més bombers professionals, com compten a gairebé la totalitat de comarques de Catalunya, reforçant així un servei que cobreix un territori extens com és l'Alta Ribagorça i comarques veïnes''.

El PSC demana reorientar el Parc de Bombers de Pont de Suert per assegurar-ne la continuïtat
Comentarios