PREMIS HOMILIES D'ORGANYÀ

Isidre Domenjó rep el 'Premi Mossèn Albert Vives de Periodisme', en reconeixement a la seva trajectòria

Rosa Maria Gurrera, amb 'Els que mengem arrels', guanya el Premi Pirineu de Narració Literària. 

Isidre Domenjó Premi Periodisme 2
photo_camera Isidre Domenjó a la Fira del Llibre del Pirineu a Organyà / FS

Aquest dissabte la Fira del Llibre del Pirineu ha celebrat l'acte de lliurament dels seus premis literaris 'Homilies d'Organyà'

En la categoria infantil, els guanyadors han estat: Biel Solà i Idun Blanco, del col·legi Sant Climent de Coll de Nargó, i Janira Lluen, del col·legi Miret i Sans de Organyà. D’altra banda, Isidre Domenjó ha rebut el Mn.Albert Vives per la seva trajectòria periodística; Emma Martí ha aconseguirt el premi Lletres de Dones, per Zeugma; Rosa Maria Gurrera ha obtingut els premis Germans Espar i Tressens i el Pirineu per Públic deshonor Els que Mengem Arrels, respectivament; el premi de joves autors ha estat per a Etna Miró per Versions sobre Sebastià Grol; el de poesia va ser per a Pels camins del mar (Blasme i Lloa), de Jaume Calatayud; i el nou Premi Mort qui t'ha Mort de Relat Negre, convocat i dotat pel Govern d'Andorra, ha recaigut en  'Els complements delictes', de Miquel Reverter Aguilar.

Isidre Domenjó, premi Mn. Albert Vives de Periodisme

El Premi Mossèn Albert Vives de Periodisme, concedit per Òmnium Cultural de l'Alt Urgell, ha estat enguany per a Isidre Domenjó, en reconeixement de la seva trajectòria com a periodista, escriptor, tècnic cultural, coordinador de la Fira del Llibre i president de l’Associació Llibre del Pirineu, com també “per la seva gran trajectòria de defensa del Pirineu”. Núria Oliva, presidenta d'Òmnium Cultural de l'Alt Urgell va ser l'encarregada de lliurar el premi al periodista i escriptor urgellenc.

El perfil

Isidre Domenjó i Coll (la Seu d'Urgell 1959). Escriptor, periodista i dinamitzador cultural. Va ser director de les revistes El Passeig i Pirineu Actual, director i presentador dels programes El festejadorEls savis de la muntanya i Escriptorium a Pirineus TV i corresponsal al Pirineu de diversos mitjans de comunicació.

Autor dels llibres de relats Ball de nit i Festeja'm, del recull d'articles Pensar el Pirineu, Soc de poc dir i dels contes infantils La trementinaire de les nenes rossesAnem a plegar manairons i Les gallines d'Aristot, entre altres obres. Isidre Domenjó també és soci fundador i president, des de 2018,de l'Associació Llibre del Pirineu.

Isidre Domenjó premi periodisme Òmnium Cultural(Foto: Isidre Domenjó després de rebre el Premi Mn Albert Vives de Periodisme de mans de Núria Oliva / Òmnium Alt Urgell)

Les noves homilies d'Organyà

Aquest dissabte també va tenir lloc l’acte de presentació del llibre 'Les noves homilies d’Organyà'. Un llibre que recull les 16 homilies laiques que s’han presentat fins ara a la Fira, i que han estat escrites per Pep Albanell, Maria Barbal, Albert Villaró, Imma Monsó, Biel Mesquida, Empar Moliné, Màrius Serra, Najat El Hatchmi, Antoni Marí, Care Santos, Pep Coll, Teresa Colom, Vicenç Llorca, Llúcia Ramis, Raül Garrigasait i Irene Solà. Més tard, l’escriptor Xavier Bosch i el president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, van llegir les homilies d’aquesta edició.

Jaume Padrós(Foto: El president del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, llegint la seva homilia)

Cloenda de la Fira

La 25a Fira del Llibre del Pirineu ha finalitzat aquest diumenge amb el parlament de l'alcalde, Celestí Vilà, i de la periodista andorrana, Noemí Rodríguez. “Organyà se sent feliç durant aquest dies de Fira, omplint carrers i places amb aromes de literatura, de cultura, de coneixement de Pirineu i de llengua catalana”, ha dit l'alcalde. El cert és que se'ns fa difícil imaginar una altres escenari millor per a la Fira que els seus carrers i places. El concert de cloenda, a càrrec de Bru Ferri i Enric Bartomeu, ha posat la nota musical a l'acabament d'aquesta exitosa edició. La que compleix 25 anys, ni més ni menys.

20210905_133858(L'alcalde d'Organyà, Celestí Vilà, durant el parlament de cloenda de a 25a Fira del Llibre del Pirineu /FS)

comentaris