FETS I GENT

Xavier Novell, exbisbe de Solsona: "M'he enamorat i vull fer les coses bé"

L'exprelat, segons publica el portal especialitzat ReligiónDigital, manté una relació sentimental amb l'escriptora Sílvia Caballol
Xavier Novell Bisbe de Solsona
photo_camera Xavier Novell va renunciar, l'agost passat, com a Bisbe de Solsona/ ReligionDigital

Només dues setmanes després de la sobtada renúncia del Bisbe de Solsona, Xavier Novell, per "raons estrictament personals", ara s'han començat a saber les causes. Segons publica el portal especialitzat ReligiónDigital, l'exprelat va plegar perquè mantenia una relació sentimental i està aparellat amb Sílvia Caballol, una escriptora de la comarca del Bages. "M'he enamorat i vull fer les coses bé", titulava el seu article a ReligionDigital el periodista religiós, Jesús Bastante, posant aquestes paraules literals en boca de Xavier Novell. 

foto_3216633 (1)(Foto: El bisbe de Solsona, Xavier Novell, el 2017, sortint d'una església de Tàrrega / Oriol Bosch)

Fa uns dies, el bisbe de Vic i administrador de Solsona Romà Casanova va reconèixer la "perplexitat" amb què s'està vivint una situació que no té precedents a l'Església catalana, i molt pocs fora d'ella. Casanova va subratllar que s'havia d'acceptar que "produeixi en els nostre cors el dolor de la separació i, al mateix temps, la perplexitat del que no acabem d’entendre", i feia referència a dues expressions del comunicat de renúncia de Novell: "lliurement" i "per raons personals", per demanar respecte per les raons personals que han empès Novell a prendre la decisió de renunciar al càrrec.

Renúncia al càrrec

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, va presentar la seva renúncia al càrrec, el passat mes d'agost, al·legant motius "estrictament personals". Segons un comunicat fet públic per la diòcesi de Solsona, Novell va prendre la decisió "després d'un període de reflexió, discerniment i d'oració". El bisbe va presentar la dimissió davant del sant pare i del govern pastoral de la diòcesi de Solsona. D'aquesta manera, el sant pare va nomenar el bisbe de Vic, Romà Casanova, administrador apostòlic de Solsona durant la seva vacant. Novell va ser nomenat bisbe de Solsona el novembre de 2010 i, amb 41 anys, es va convertir en el prelat més jove de l'Estat.