PARTICICPACIÓ

Infants i adolescents de la Seu d’Urgell acorden organitzar una jornada de cultura pirinenca i un espai jove

L'alumnat de primària i ESO també fan arribar a l’alcalde Barrera qüestions com la preocupació pel canvi climàtic, seguretat, neteja, entre d’altres.
Infància i adolescència plenari la Seu 1
photo_camera Plenari dels consells municipals d’infants i d’adolescents a l'ajuntament de la Seu / @ajlaseu

El saló de plens de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha acollit tant ahir com avui les primeres sessions plenàries corresponents als consells municipals d’infants i d’adolescents d’aquest curs 2023-2024. 

Aquests dos plens han estat presidits per l’alcalde urgellenc, Joan Barrera, i amb la participació de la regidora d’Infància i Joventut i d’Educació, Christina Moreno,  i la regidora d’Esports, Bàrbara Romeu. També hi han assistit el regidor de Junts, Joan Llobera, la regidora d’ERC, Núria Tomàs, i la síndica municipal de greuges, Anna Martí.

Infància i adolescència plenari la Seu 2
Plenari dels consells municipals d’infants i d’adolescents a l'ajuntament de la Seu / @ajlaseu

L’alcalde Barrera ha iniciat ambdós plens donant la benvinguda als infants i adolescents que conformen aquests dos òrgans de representació per presentar-se personalment. Per la seva part, els nens i nenes i els i les adolescents han pres possessió com a membres dels seus respectius consells.

En aquest curs, el consell municipal d’infants està format per un total de 17 alumnes de 5è i 6è curs d’educació primària de les escoles Castell-Ciutat, Pau Claris, Albert Vives i col·legi La Salle.

Infància i adolescència plenari la Seu 3
Plenari dels consells municipals d’infants i d’adolescents a l'ajuntament de la Seu / @ajlaseu

Pel que fa a la composició del consell municipal d’adolescents el conformen un total de 14 alumnes de 1r a 4t curs d’ESO dels instituts Joan Brudieu i La Valira, del col·legi La Salle i de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC).

Propostes a treballar

En aquest primer ple, el Consell Municipal d’Infants ha acordat per unanimitat organitzar una jornada sobre cultura del Pirineu. A partir d’avui, els nens i les nenes treballaran en les properes comissions la preparació d’aquesta diada dedicada a la cultura pirinenca adreçada a tot l’alumnat d’educació primària del municipi.

Infància i adolescència plenari la Seu 4
Plenari dels consells municipals d’infants i d’adolescents a l'ajuntament de la Seu / @ajlaseu

Per la seva part, el Consell Municipal d’Adolescents ha triat com a proposta a treballar durant les properes comissions l’organització d’un espai jove que se celebrarà durant dos caps de setmana seguits. Aquesta vol ser una prova pilot a la nostra ciutat per saber l’èxit que pot obtindre una activitat com aquesta. Val a dir també que aquesta proposta se celebrarà com a activitat de final de curs.

D’altra banda, com és habitual en les sessions plenàries d’ambdós consells, infants  i adolescents també han fet arribar a l’equip de govern municipal peticions i preguntes que han estat ateses pel propi alcalde Joan Barrera, i les regidores Christina Moreno i Bàrbara Romeu.

Infància i adolescència plenari la Seu 5
Plenari dels consells municipals d’infants i d’adolescents a l'ajuntament de la Seu / @ajlaseu

Concretament, els i les alumnes els han traslladat qüestions com la construcció d’un teatre municipal, la preocupació sobre el canvi climàtic, neteja i manteniment de l’espai públic, instal·lació d’una xarxa de voleibol, augmentar la vigilància policial, control de gossos perillosos, vetllar per la seguretat viària, entre d’altres.