EXPOSICIONS

Inauguren l’exposició permanent “Quan l’aigua ens fa evolucionar!” al Parc Olímpic del Segre

L'acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, de la directora de l’IDAPA, Eva Fiter, i del vicepresident de la ICF, Lluís Rabaneda.
Parc del Segre Exposició permanent 1
photo_camera Inauguren l’exposició permanent “Quan l’aigua ens fa evolucionar!” al Parc Olímpic del Segre / Feliu Sirvent

En motiu del 40è aniversari dels aiguats de 1982 i del 30è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Parc Olímpic del Segre amb el suport de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell s' instal·lat una exposició permanent que explica la història i evolució del Parc Olímpic del Segre. La inauguració ha tingut lloc aquest matí i ha comptat amb la presència de l’alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, de la directora de l’IDAPA, Eva Fiter, i del vicepresident de la ICF, Lluís Rabaneda.

Parc del Segre Exposició permanent 3
Inauguren l’exposició permanent “Quan l’aigua ens fa evolucionar!” al Parc Olímpic del Segre / Feliu Sirvent

L’exposició compta amb un plafó de benvinguda amb la silueta dels palistes Maialen Chourraut i Miquel Travé. Chourraut ha participat en 4 jocs olímpics i ha aconseguit 3 medalles olímpiques, és la palista nacional d’eslàlom de més èxit de la història. Travé, palista local va ser 2n als primers Jocs Europeus celebrats a Cracòvia (Polònia) l’any 2023.

Parc del Segre Exposició permanent 2
Inauguren l’exposició permanent “Quan l’aigua ens fa evolucionar!” al Parc Olímpic del Segre / Feliu Sirvent

L’itinerari expositiu el composen 4 plafons més que compten amb la silueta dels palistes del Club Cadí Canoë-Kayak que han participat en Jocs Olímpics: Marc Vicente (Barcelona 1992, Sydney 2000), Pere Guerrero (Barcelona 1992), Carles Juanmartí (Sydney 2000 i Atenes 2004), Guillermo Díez-Canedo (Beijing 2008), Montserrat Garcia (Beijing 2008), Núria Vilarrubla (Tokyo 2021) i Mònica Dòria (Tokyo 2021). Cada plafó exposa el contingut en ambdues cares i té una roda que gira on es mostren diferents imatges relacionades amb el contingut.

Parc del Segre Exposició permanent 4
L'alcalde Joan Barrera durant la inauguració de l’exposició permanent “Quan l’aigua ens fa evolucionar!” al Parc Olímpic del Segre / @RaftingParc

Als plafons s’hi explica els aiguats de 1982, la canalització del riu Segre, la construcció del Parc Olímpic del Segre, el paper del Parc en el marc dels Jocs Olímpics, el llegat posterior per la ciutat, la minicentral hidroelèctrica reversible, així com la importància que té el Parc com a espai lúdic, esportiu i turístic per a la ciutat.