ECONOMIA

El grup Taurus d'Oliana compra la unitat productiva de Syncotech Innovative Solutions

L'empresa vol reforçar així la seva divisió dedicada a l'automoció que va engegar fa dos anys
Taurus fàbrica 2
photo_camera Taurus Group compleix 60 anys fabricant a Oliana i exportant a tot el món / TAURUS

 Dos anys després de l'entrada de Taurus Group al sector de l'automoció amb l'adquisició de TAG Automotive SL, l'empresa d'Oliana (Alt Urgell) ha anunciat la compra de la unitat productiva de Syncotech Innovative Solutions, amb la qual pretén reforçar encara més l'aposta per aquest sector. L'adquisició es va formalitzar aquest dijous i la nova unitat productiva, amb seu a Santa Perpetua de Mogoda, aporta una plantilla de 25 treballadors. Des del grup asseguren que l'objectiu és reforçar la re industrialització de la companyia per fabricar en "plantes locals i pròpies" part dels seus productes al mateix temps que produeixen en països tercers d'Àsia i Europa.

L'adquisició de TAG Automotive ja va suposar fa dos anys l'entrada de grup, dedicat a la fabricació d'electrodomèstics, al sector de l'automòbil. TAG és una empresa referent a nivell mundial en la fabricació de components plàstics per als principals fabricants internacionals com Seat, Audi, Volkswagen, Nissan, Volvo, o el Grup Antolín, entre d'altres.

963ec8b5-4426-43ff-892d-dcb38fa63700
El CEO de TAG Automotive, Albert López / ACN

Segons el CEO de TAG Automotive, Albert López, l'adquisició de Synthesis Coating Technologies SA – Syncotech Innovative Solutions, forma part de l'estratègia de posicionament com a "principal fabricant de peça plàstica de mida petita i mitjana" per al sector de l'automòbil. D'aquesta manera, es pretén omplir tot el "gap" de tipologia de peces i acabats, ja que s'incorporen els acabats de pintura al portafolis de l'empresa, convertint-la així, en el fabricant amb el parc de maquinària més gran de Catalunya i un dels principals de la península.

A més a més, l'operació forma part del pla d'innovació i re industrialització del Grup Taurus a Europa que s'enfoca en la industria 4.0.

Taurus es va fundar l'any 1962 i és un dels principals grups del sector del petit electrodomèstic i automoció. Està present a més de 120 països i les seves companyies filials a 10. Les marques que integren la companyia són: Taurus, Mycook, Solaç, Casals, TAG Automotive, Black+Decker, Minimoka, Coffeemotion, Winsor, Taurus Professional, White&Brown, Alpatec, Inals, Práctika, Melleware, Lucky, Turmix, Supra, Richard Le Droff, Taurus Healthcare Division, Taurus Renovables, STP Fittings i la nova marca Syncotech Innovative Solutions.