SUPERFÍCIES COMERCIALS

Bon Preu sol·licita llicència per a la construcció d'una superfície comercial a la Seu d'Urgell

La Junta de Govern Local denega la sol·licitud adduint que "aquest sector no es troba desenvolupat ni consta tampoc que s’hagin iniciat les obres d’urbanització."
Supermercat Bon Preu
photo_camera Un establiment comercial del grup Bon Preu /

L'empresa GESDIP, SAU, la immobiliària del grup Bon Preu, ha demanat llicència urbanística a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per a la construcció d'un establiment comercial en el sector del pla parcial SUD-1, sector les Moreres-l’Allau del Sagristà. 

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha denegat, aquest dilluns, la sol·licitud presentada pel grup Bon Preu - Esclat, adduint que "aquest sector no es troba desenvolupat ni consta tampoc que s’hagin iniciat les obres d’urbanització."

Grup Bon Preu

El grup Bon Preu, amb seu central a les Masies de Voltregà (Osona), dona feina a més de 8.900 treballadors, amb una facturació de 1.625 milions d'eurosCompta amb la línia de supermercats Bonpreu, els hipermercats Esclat i les benzineres Esclatoil, la comercialitzadora d'energia elèctrica BonpreuEsclat Energia i el supermercat online BonpreuEsclat online. El seu director general és Joan Font. El Grup Bon Preu l'any 2020 disposava de 133 supermercats Bonpreu, 58 hipermercats Esclat, 55 benzineres EsclatOil i 16 punts de recollida de la compra online.

SUD-1
Sector urbanístic SUD-1 de la Seu d'Urgell / laseu.cat

Dues grans superfícies comercials

El sector SUD-1, al costat del parc de bombers de la Seu d’Urgell, tindrà dues àrees diferenciades separades per la carretera N-260. A la part sud del sector, de titularitat pública, és on el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya té previst construir el nou hospital comarcal, mentre que la part nord del sector, de titularitat privada, està reservada per a les dues grans superfícies comercials. Dins de la part nord del sector, just la que es troba a la banda superior de l'N-260, l'empresa ALDI, ocuparà el 40% de la superfície i el grup BON PREU, el 60%.