27.11.2022 |
Viure als Pirineus

CRISI CORONAVIRUS

El govern de la Generalitat vol imposar el toc de queda en 158 municipis de Catalunya

El TSJC haurà de validar el confinament nocturn que demana el govern: d'1 a 6 de la matinada a partir d'aquest cap de setmana
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant la compareixença en què ha anunciat que vol un toc de queda de 01.00 a 06.00 h en 158 municipis. Imatge del 14 de juliol del 2021. (Horitzontal)
El president de la Generalitat, Pere Aragonès,anunciant la proposta de toc de queda/ govern.cat
El govern de la Generalitat vol imposar el toc de queda en 158 municipis de Catalunya

El Govern ha decidit decretar un confinament nocturn entre la una de la matinada i les sis del matí en 158 municipis. Segons ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una declaració institucional, volen que el toc de queda s'apliqui des d'aquest cap de setmana i durant set dies prorrogables. Per això, el Govern ja ha iniciat els tràmits per obtenir l'autorització del TSJC.

Mapa dels municipis afectats pel toc de queda que vol aplicar el Govern en una imatge elaborada el 14 de juliol del 2021. Pla general. (Horitzontal)

(Foto: Mapa dels municipis afectats pel toc de queda que vol aplicar el Govern / Guifré Jordan)

Aragonès ha dit que la mesura afecta els municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos diagnosticats per cada 100.000 habitants en els darrers set dies o bé aquells rodejats per altres municipis amb aquests índexs. El compromís, ha dit, és de revertir la mesura "tan aviat com la pandèmia ho permeti".

El govern de la Generalitat vol imposar el toc de queda en 158 municipis de Catalunya
Comentarios