MOBILITAT

El Govern estudia ampliar el confinament comarcal a les vegueries

El conseller Sàmper veu una opció positiva que el PROCICAT valori altres "estructures de confinament" diferents al comarcal si les dades epidemiològiques ho permeten
Mapa vegueries
photo_camera Mapa de les vegueries de Catalunya

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat avui que el Govern estudia la possibilitat que, si les dades epidemiològiques i la pressió a les UCIs ho permeten, es pugui modificar “el perímetre del confinament comarcal que tenim vigent a dia d’avui i establir-ne un altre que no necessàriament sigui la comarca”. El conseller, que ha fet aquestes declaracions duran la seva visita a les Terres de l’Ebre, ha dit que aquesta mesura s’està treballant en el marc del Procicat i ha afegit que també s’està estudiant la possibilitat que un cop es tingui clar quina ha de ser l’estructura territorial que marqui el confinament, hi pugui haver diferències en funció de quines siguin les dades epidemiològiques de cada zona. Sàmper ha insistit però, que això es produirà “sempre i quan, i vull reiterar-ho, els índexs epidemiològics no vagin a pitjor i quan dic els índexs vull dir fonamentalment el que ara tenim disparat que són les ocupacions UCI”.

Des que la setmana passada el Govern va tornar a implementar el confinament comarcal, des de territoris com el Pirineu o el sud de Tarragona han reclamat que aquest s'ampliï a regions veïnes, ja que, sovint, requereixen serveis que estan en comarques properes. Davant aquesta petició, l'executiu contempla ampliar la mobilitat a vegueries o regions sanitàries. 

Cada vegueria o regió sanitària inclou diverses comarques, per la qual cosa s'ampliarien les àrees de mobilitat en les quals es poden desplaçar els ciutadans. En el cas de les vegueries, Catalunya quedaria distribuïda en les següents vuit territoris.

  1. Àmbit Metropolità per Barcelona: Vallès Oriental, Vallès Occidental, Barcelonès, Maresme i Baix Llobregat.
  2. Comarques gironines: Alt Empordà, Baix Empordà, la Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, la Selva i Ripollès
  3. Penedès:  l'Anoia, Alt Penedès, Garraf i Baix Penedès.
  4. Lleida: les Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià, Pla d'Urgell i Urgell
  5. Camp de Tarragona: Tarragonès, Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i el Priorat
  6. Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta
  7. Alt Pirineu: Cerdanya, l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Vall d'Aran.
  8. Central: Bages, Berguedà, Moianès, Solsonès i Osona.

comentaris