25.09.2022 |
Viure als Pirineus

RESCATS

Un gos del Grup Caní de Recerca dels Bombers troba un boletaire que s'havia perdut a l'Alt Urgell

L'home anava equipat amb una emissora que ha fet servir per guiar la recerca i fer saber que estava bé
Bombers rescat Montferrer boletaire
El Trau ha trobat el boletaire perdut a l'Alt Urgell / Bombers
Un gos del Grup Caní de Recerca dels Bombers troba un boletaire que s'havia perdut a l'Alt Urgell

El Trau, un membre del Grup Caní de Recerca dels Bombers de la Generalitat ha trobat aquest diumenge a la tarda un senyor que s'havia extraviat buscant bolets al terme municipal de Montferrer i Castellbó, a l'Alt Urgell. L'avís l'han rebut els Bombers a les 16.25h. L'home anava equipat amb una emissora que ha fet servir per guiar la recerca i fer saber que estava bé

Els guies canins passen a tenir dedicació exclusiva per poder donar resposta de manera més ràpida

Els Bombers de la Generalitat han posat en marxa, el passat 1 d'octubre, les dues seus permanents del Grup Caní de Recerca (GRCR) als parcs de Lleida i Vic, i des d'aquí donen cobertura a tot Catalunya tots els dies de l'any. Així, passa a haver-hi sempre dos guies canins, com a mínim, amb dedicació exclusiva preparats per donar servei, principalment en tasques de recerca de persones, esfondraments, esllavissades i allaus. Des de Bombers afirmen que amb aquests canvis, els guies de guàrdia poden activar-se i sortir del parc abans, estalviant fins a més d'una hora. El GRCR està format per dotze guies canins i els seus respectius gossos, repartits entre sis a Lleida i sis a Vic, a més de tres guies voluntaris que donen suport quan és necessari.

Foto de grup d'alguns dels integrants del Grup Caní de Recerca dels Bombers de la Generalitat al parc de Lleida, l'1 d'octubre de 2021. (Horitzontal)(Foto de grup d'alguns dels integrants del Grup Caní de Recerca dels Bombers de la Generalitat al parc de Lleida / Anna Berga)

Els Bombers han escollit els parcs de Lleida i Vic com a seus del GRCR perquè consideren que estan situats en dos punts geogràfics ben comunicats, situats estratègicament a l'est i a l'oest del país, i que tenen a la seva disposició els vehicles i el material necessaris per a una activació immediata. 

Un gos del Grup Caní de Recerca dels Bombers troba un boletaire que s'havia perdut a l'Alt Urgell
Comentarios