04.12.2022 |
Viure als Pirineus

EDUCACIÓ

El conseller d'Educació presenta els nous directors dels Serveis Territorials i 'oblida' l'Alt Pirineu

El conseller Gonzàlez-Cambray no ha nomenat cap responsable per als Serveis Territorials d'Educació a l'Alt Pirineu i Aran
Gonzàlez-Cambray directors territorials educació
El conseller Gonzàlez-Cambray ha presentat els directors territorials d'Educació /govern.cat
El conseller d'Educació presenta els nous directors dels Serveis Territorials i 'oblida' l'Alt Pirineu

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha presentat avui el nou equip de directors i directores dels Serveis Territorials d’Educació davant dels mitjans de comunicació. Es dona la circumstància que Gonzàlez-Cambray ha presentat els responsables de tots els Serveis Territorials d'Educació a excepció de l'Alt Pirineu i Aran. Aquest fet ha causat molt malestar entre la comunitat educativa pirinenca i de manera especial entre els responsables polítics d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Alt Pirineu.

Compromís electoral de desplegar tots els Serveis Territorials a l'Alt Pirineu

Durant la campanya electoral de les últimes eleccions al Parlament de Catalunya, els candidats d'ERC es van comprometre a desplegar tots els serveis territorials dels departaments del Govern a l'Alt Pirineu. Fons d'ERC a l'Alt Pirineu, consultades per VIURE ALS PIRINEUS, han expressat el seu "malestar i perplexitat" per la decisió del nou titular d'Educació. "És inexplicable que les Terres de l'Ebre o la Catalunya Central tinguin delegació del Departament d'Educació i, per contra, la vegueria de l'Alt Pirineu mantingui una estructura provincialista allunyada de la realitat nacional".

En aquest sentit, els presidents dels Consells Comarcals de l'Alt Pirineu i la síndica d'Aran, reunits el passat mes de juny, van reclamar la descentralització dels serveis territorials al Pirineu, "una de les úniques zones del país que els darrers anys no ha comptat amb representació pròpia dels departaments del Govern". 

Nova directora general d’Alumnat

El conseller Gonzàlez-Cambray, ha destacat que “renovem 8 dels 10 directors i directores territorials, 6 dels quals són incorporacions que venen dels equips directius de centres educatius i 4 d’ells eren directors i directores fins a dia d’avui”. També ha presentat la nova directora general d’Alumnat, Rut Ribas, nomenada ahir pel Govern.

En aquest sentit, el titular d’Educació ha explicat que aquesta direcció general abordarà qüestions com “la salut mental, l'alimentació, la sexualitat, la prevenció de les addicions i treballarà per erradicar qualsevol tipus de violència, abús o assetjament  als centres”. Ha afegit que “totes les decisions del Departament d’Educació han de tenir la mirada en l’alumnat, han de tenir impacte a dins de les aules i han de millorar i avançar cap a la transformació educativa”. Amb la incorporació de Rut Ribas es completa el consell de direcció del Departament, que en total estarà format per 8 dones i 4 homes, que representa un 66% de dones, percentatge que reflexa la realitat dels professionals dels centres educatius.

Durant la seva intervenció, el conseller d’Educació ha remarcat que “posarem l’accent en l’orientació en totes les etapes educatives, des de l’escola fins als cicles formatius”. Ha dit també que “aquesta orientació és clau, atès que és molt important aquest acompanyament a través de la tutoria, a través dels nostres professionals i a través de la direcció general d’Alumnat per millorar les taxes d’absentisme i abandonament escolar”. “En definitiva, volem una escola més democràtica, més social, més verda i en català”, ha declarat.

 Gonzàlez-Cambray ha reivindicat un sistema educatiu català basat en “el diàleg, l’escolta activa, el treball en equip, els lideratges compartits i distribuïts”. “El nostre objectiu és seguir avançant després d’un any de Covid amb el plantejament de fem equip, som educació; hem d’aprofitar l’any de la Covid, on tots hem donat el millor de nosaltres mateixos, i, a partir d’aquí, seguir avançant per millorar el sistema educatiu del país”, ha conclòs.

Els nous directors i directores territorials presentats avui són els següents:

  • Pere Masó, delegat d’Educació a Barcelona
  • Albert Grau, director al Baix Llobregat
  • Susana Naranjo, directora a Barcelona Comarques
  • Gemma Boix, directora a la Catalunya Central
  • Adam Manyé, director a Girona
  • Claudi Vidal, director a Lleida
  • Simó López, director al Maresme-Vallès Oriental
  • Joan Manel Audí, director a Tarragona
  • Montserrat Perelló, directora a les Terres de l’Ebre
  • Maria Teresa Fons, directora al Vallès Occidental

El conseller d'Educació presenta els nous directors dels Serveis Territorials i 'oblida' l'Alt Pirineu
Comentarios