ENTITATS

La Germandat de Sant Sebastià de la Seu convoca el 2n concurs de cartells per al programa de la seva festivitat

L’entitat urgellenca pretén d’aquesta manera estimular la creativitat i la participació d’artistes pirinencs i fomentar la difusió de la seva obra.
2n Concurs de Cartells de Sant Sebastià
photo_camera Alguns dels programes de la festes de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d'Urgell/FS

La Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell convoca el 2n concurs de cartells per tal de seleccionar la imatge oficial del programa de festes de l’edició 2022. La Germandat de Sant Sebastià pretén d’aquesta manera estimular la creativitat i la participació d’artistes pirinencs i fomentar la difusió de la seva obra.

El concurs, segons estableix les seves bases, està obert a tothom i les propostes es poden presentar fins el 30 d'octubre de 2021. El cartell ha de ser original i inèdit i es lliurarà al correu electrònic: [email protected].

Tots els cartells hauran de portar el logotip de la Germandat de Sant Sebastià i les dates de la festivitat (del 19 al 23 de gener). Per a qualsevol aclariment o dubte els artistes interessats poden adreçar-se a: [email protected]

Cartell Sant Sebastià 2021

(Foto: Cartell guanyador al 1r Concurs de Cartells de Sant Sebastià, obra d'Anna Solans/ creativadisseny)

El jurat estarà format per un membre de la junta de la Germandat de Sant Sebastià, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i un representant de l'Escola Municipal d'Arts Plàstiques. Per a l’avaluació, el jurat tindrà en compte especialment l’originalitat de la proposta, la composició, l’impacte visual i la claredat del missatge, així com l’ús d’elements relacionats amb la festivitat de Sant Sebastià i la cultura pirinenca.

150 anys d'història

Fa més d'un segle i mig, un grup d'urgellencs es van unir per fer front a l'epidèmia de còlera que s'estenia arreu del país: van ser els fundadors de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d'Urgell. Van crear una societat de socors mutus, amb una junta de socis i una caixa comuna per ajudar econòmicament i logísticament els malalts i les seves famílies.

La Germandat de Sant Sebastià actualment supera els 800 socis i impulsa diverses iniciatives culturals i ciutadanes, destacant la important recuperació de les tradicionals ‘Caramelles’ de Pasqua, amb prop de 100 cantaires. També participa en la processó de Divendres Sant, en l’Estudiantina del Carnaval i en d’altres manifestacions populars i folklòriques. La solidaritat i l’ajuda mútua ha estat, des de la seva fundació, un element clau de la raó de ser de la centenària entitat urgellenca. 

Premi Cartell Sant Sebastià

(Foto: Anna Solans recull el premi del 1r. Concurs de Cartells de Sant Sebastià)

BASES CONCURS DE CARTELLS “GERMANDAT DE SANT SEBASTIÀ 2022”

La Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell convoca el 2n concurs de cartells per tal de seleccionar la imatge oficial del programa de festes de l’edició 2022. La Germandat de Sant Sebastià pretén d’aquesta manera estimular la creativitat i la participació d’artistes pirinencs i fomentar la difusió de la seva obra.

PARTICIPANTS

El concurs està obert a tothom.

CALENDARI

Presentació de propostes fins el 30 d'octubre de 2021

Decisió del Jurat: Primera setmana de novembre de 2021

LLIURAMENT I CONDICIONS DELS CARTELLS  PRESENTATS

 • El cartell ha de ser original i inèdit.
 • El cartell es lliurarà al correu electrònic: [email protected]
 • Cada candidat pot presentant un màxim d’una proposta.
 • Tots els cartells han de portar el logotip de la Germandat de Sant Sebastià i les dates de la festivitat (del 19 al 23 de gener).
 • La Germandat de Sant Sebastià es reserva el dret de no acceptar les propostes que consideri ofensives i/o poc adients.
 • El cartell s’haurà d’identificar amb un “Títol”, que servirà de referència en el procés de votacions.
 • El cartell estarà realitzat sobre paper blanc de format DIN A3 (42 x 29,7 cm), en disposició vertical i a 300ppp de resolució. El pes de l’arxiu no podrà superar els 8MG. No es pot utilitzar tintes especials, ja que serà imprpes a CMYK. Els cartells amb diferent format d’arxiu, suport, mida o proporcions, no seran acceptats.
 • Per a qualsevol aclariment o dubte podeu adreçar-vos a: [email protected]

PREMIS

 • 1r. premi: El cartell guanyador tindrà una gratificació de 250€

JURAT

El jurat estarà format per un membre de la junta de la Germandat de Sant Sebastià, el regidor de Cultura de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i un representant de l'Escola Municipal d'Arts Plàstiques. Per a l’avaluació, tindrà en compte especialment:

 • L’originalitat de la proposta
 • La composició, l’impacte visual i la claredat del missatge.
 • L’ús d’elements relacionats amb la festivitat de Sant Sebastià i la cultura pirinenca .

El jurat pot declarar desert el premi si considera que cap de les obres finalistes no té la qualitat suficient.

La decisió del jurat serà inapel·lable.

IMPORTANT: En el cas que en el disseny s’utilitzi alguna imatge ja existent i que no pertany a l’autor del cartell, s’haurà de justificar el pagament per la compra dels drets de la imatge. En cas de no realitzar-se aquest pas, la Germandat de Sant Sebastià no acceptarà el cartell. La Germandat de Sant Sebastià podrà utilitzar la imatge guanyadora per als desenvolupaments i aplicacions que consideri oportuns, podent reproduir-la, adaptar-la i aplicar-la a tants formats i suports com es necessiti sense necessitat de demanar autorització a l’autor.

PROPIETAT INTEL·LECTUAL

Els dissenys i altres continguts del cartell objecte d’aquest concurs han de ser de l’autoria del candidat, que no hi pot incorporar elements creats per terceres persones sense obtenir-ne l’autorització prèvia escrita i la cessió dels drets a favor de la Germandat de Sant Sebastià que s’indiquen a continuació.

La utilització del cartell guanyador comporta la cessió per part del concursant i a favor de la Germandat de Sant Sebastià del drets exclusius de reproducció, comunicació pública, distribució i transformació del cartell resultant per a la seva explotació, de manera aïllada o en combinació amb altres elements, en/per qualsevol suport, mitjà, tecnologia i sistema, en qualsevol lloc del món i per tot el termini de protecció legal dels drets de propietat intel·lectual esmentats, sense que aquesta explotació generi el dret de cap pagament addicional al que és previst com a premi. Aquests drets són cedibles per la Germandat de Sant Sebastià a tercers.