CRISI CORONAVIRUS

La Seu d'Urgell, Puigcerdà i Tremp, els municipis pirinencs afectats pel toc de queda

La Fiscalia Superior de Catalunya s'ha posicionat a favor d'avalar les mesures de confinament nocturn proposades per la Generalitat
dav
photo_camera Terrassa de la cafeteria del Centre Cívic de la Seu/FS

La Fiscalia Superior de Catalunya s'ha posicionat a favor d'avalar les mesures de confinament nocturn en 161 municipis catalans proposades per la Generalitat i que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha d'autoritzar. El ministeri públic considera adequades i proporcionals les mesures, atenent els informes tècnics i sanitaris aportats pel Govern. Ara la sala contenciosa-administrativa haurà de deliberar i decidir si avala les mesures totalment, parcialment o no les avala.

En el seu escrit de 15 pàgines, la fiscalia recorda que l'experiència internacional i local demostra que les mesures preventives de reducció de la mobilitat i el contacte entre persones han estat "efectives" en la contenció de la transmissió del virus. El ministeri fiscal cita jurisprudència del Tribunal Constitucional i del Suprem, i fins i tot la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que fa uns dies va autoritzar un mesura similar.

Per tot això, i donades les altes xifres d'infecció als municipis afectats, la fiscalia veu proporcionada la mesura d'impedir la mobilitat, excepte per motius justificats, entre la 1 i les 6 de la matinada, durant una setmana.

Toc de queda al Pirineu

El Govern imposa el toc de queda nocturn als municipis de Catalunya que tinguin més de 5.000 habitants i amb una incidència acumulada igual o superior als 400 casos per 100.000 habitants els últims set dies. La Seu d'Urgell, Puigcerdà i Tremp són els municipis pirinencs afectats per la mesura.