INSTITUCIONS

La Generalitat nomena el pallarès Josep Castells, nou delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran

La cerdana Rosa Bombardó i Bagaria ha estat nomenada, en la mateixa sessió del Consell Executiu, nova directora general de Polítiques de Muntanya i de Litoral, en substitució de Jesús Fierro.
Castells Bombardó
photo_camera Josep Castells, nou delegat del Govern, i Roser Bombardó, nova directora general de Muntanya / FS

El Consell Executiu d’aquest matí ha aprovat nomenar Josep Castells nou delegat del Govern de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, com ja havia avançat VIURE ALS PIRINEUS aquest dilluns. Substituirà en el càrrec Ricard Pérez Llordés, que ha estat delegat des del juny del 2021. Per altra banda, el Consell de Govern també ha nomenat la cerdana Roser Bombardó i Bagaria, nova directora general de Polítiques de Muntanya i de Litoral, en substitució de Jesús Fierro i Rugall.

Ricard Pérez 3
Ricard Pérez a la delegació del departament de Territori a la Seu d'Urgell / FS

Ricard Pérez s'acomiada satisfet de la feina feta

Ricard Pérez, fins ara delegat del Govern a l'Alt Pirineu i l'Aran, s`ha acomiadat aquest matí, a través d'una carta que ha fet arribar als mitjans de comunicació. Pérez ha manifestat sentir-se "especialment satisfets del desplegament del govern a la nostra vegueria, que permetrà apropar els centres de decisions a la realitat del Pirineu. No hem estat a temps de completar-lo, però bona part de la feina està feta; només cal continuar el camí traçat per assolir-lo totalment". L'exdelegat alturgellenc ha dit que "estem orgullosos del nostre territori i de la seva gent; de l’ànim i empenta que ens han transmès durant aquests quinze mesos. Ha estat tot un honor servir la nostra terra i el nostre país, molts de vosaltres m’heu sentit a dir, i ho reitero, que he estat l’home més feliç del món desenvolupant aquesta tasca"

Josep Castells Farré, delegat territorial del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran

Nascut a Vilamolat de Mur (Pallars Jussà) l’any 1961.

Grau universitari en administració i direcció d’empreses per la universitat Camilo José Cela. Graduat universitari tributari i comptable per la Universitat de Barcelona. Formació Professional en metall.

Josep Castells Farré (1)
Josep Castells Farré, delegat territorial del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran 

Des de l’any 1985 ha treballat de responsable i administrador de diferents equipaments de la Generalitat de Catalunya a Balaguer, Tremp, la Pobla de Segur, Sort i Vielha.

L’any 1999 es vincula a la política local com a regidor de l’Ajuntament de Castell de Mur. Seguidament, l’any 2003, esdevé conseller del Consell Comarcal del Pallars Jussà. Del 2007 al 2015 va ser alcalde i vicepresident en aquestes mateixes institucions, va representar el Consell Comarcal del Pallars Jussà, al Consell Rector de l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran i al Consell General de Muntanya.

Ha estat molt vinculat al món associatiu del Pallars Jussà, concretament al Casal Cultural, l’Associació Amics Conca de Tremp, l’Estació biològica i a les plataformes, Montsec Parc Natural, Parc Cultural del Montsec i No a la MAT.

Roser Bombardó reduïda
Roser Bombardó Bagaria, directora general de Polítiques de Muntanya i del Litoral / FS

Roser Bombardó Bagaria, directora general de Polítiques de Muntanya i del Litoral

Nascuda a Montellà de Cadí (Cerdanya) l’any 1976.

És llicenciada en Ciències Ambientals, en l’especialitat gestió i planificació Ambiental per la Universitat de Girona (1995-1999). Disposa també del Curs d’Aptitud Pedagògica (CAP) per l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Girona.

Està especialitzada en l’àmbit del desenvolupament local, així com en l’anàlisi i estratègies per a la gestió del paisatge. Té més de 15 anys d’experiència en gestió multifuncional del medi natural en l’àmbit de la consultoria forestal i ambiental. Ha participat en la redacció de projectes d’ordenació de forests, projectes d’inventari de camins i planificació d’usos recreatius al medi natural, estudis d’impacte ambiental i paisatgístic, informes de sostenibilitat ambiental, inventaris forestals, elaboració i edició de cartografia, etc... Formadora en els Programes “Joves per a l’Ocupació” i “Treball i Formació” del Departament de Treball en l’àmbit forestal.

Coneixedora de la metodologia GRI en l’aplicació de la Responsabilitat Social Empresarial. Ha participat en el Comitè Tècnic del Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació per l’elaboració del pla d’acció per a millorar el sector de la ramaderia ecològica de Catalunya.

En el camp de la innovació agronòmica, va ser corredactora del projecte pilot Biovibrant Food: “Sostenibilitat i productivitat de l’hortofructicultura ecològica de muntanya”. Del sòl ideal a la densitat nutricional. Aplicació de tecnologia a l’estructura molecular de l’aigua i al sòl per millorar-ne la productivitat i la densitat nutricional dels cultius.

Membre activa de diferents associacions locals que treballen per a la dinamització de l’economia de muntanya. Sòcia fundadora i membre de la Junta Directiva de l’Associació de Dones del Món Rural Cerdà (2001-2008). Presidenta de l’Associació de Productors i Elaboradors Ecològics de la Cerdanya–Alt Urgell (PROECO).

En l’àmbit institucional, ha estat tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Montellà i Martinet, regidora de Promoció Econòmica i Urbanisme des del 2007 fins a l’actualitat. Membre representant de la Federació de Municipis de Catalunya al Consell General de Muntanya. Presidenta del Consell Comarcal de la Cerdanya i del Consell d’Alcaldies de la Cerdanya, així com del Consorci de Recaptació Cerdanya–Ripollès (2019-2021). Presidenta de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) i del Grup GAL Alt Urgell-Cerdanya (2019-2021). Vicepresidenta del Consorci de l’Aeròdrom de la Cerdanya (2019-2021).