INSTITUCIONS

Josep Castells, president regional d'ERC, serà el nou delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran

Eva Fiter, fins ara gerent de Pallars Actiu, es perfila com la nova directora de l'IDAPA, i Marian Lamolla, actual tinent d’alcalde de l'Ajuntament de la Seu d’Urgell, serà la Cap d'Oficina de la delegació del Govern a l'Alt Pirineu, amb seu a Tremp.
Josep Castells Farré (1)
photo_camera Josep Castells i Farré serà el nou delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran

El president de la Federació regional d'ERC a l'Alt Pirineu, Josep Castells, serà nomenat aquest dimarts, amb tota probabilitat, nou delegat del Govern de la Generalitat en substitució de Ricard Pérez, segons han confirmat a VIURE ALS PIRINEUS fons del partit republicà.

Josep Castells Farré (Vilamolat de Mur, 1961). És Graduat universitari en Administració i Direcció d’Empreses, per la universitat Camilo José Cela i Graduat Universitari Tributari i Comptable per la Universitat de Barcelona. Des de l’any 1985  ha treballat de responsable i administrador de diferents equipaments de la Generalitat, a Balaguer, Tremp, la Pobla de Segur, Sort i Vielha. L’any 1999 es vincula a la política local. Del 2007 al 2015 va ser alcalde de Castell de Mur i vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà. Va representar el Consell Comarcal del Pallars Jussà al Consell General de Muntanya, al Consell Rector de l’IDAPA.

Militant d’Esquerra Republicana de Catalunya des del 2003, presideix l’executiva regional d’ERC a l’Alt Pirineu i Aran des del 2019. Ha estat molt vinculat al món associatiu del Pallars Jussà, concretament al Casal Cultural, l’Associació Amics Conca de Tremp, l’Estació biològica i a les plataformes, Montsec Parc Natural i Cultural i No a la MAT. 

 
Eva Fiter 1
Eva Fiter es perfila com la nova directora de l'IDAPA  / FS

Per la seva banda, Eva Fiter, fins ara gerent de l'entitat Pallars Actiu, es perfila com la nova directora de l'Institut per al Desenvolupament i Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) en substitució de Pere Porta, que ostentava aquesta responsabilitat des de l'any 2011, quan va substituir en el càrrec Arcadi Castilló

Eva Fiter Cirera és politòloga i diplomada en gestió i administració pública. Des de febrer de 2020 ocupa la gerència de la societat Pallarsactiu, SA.

Per la seva banda, Marian Lamolla, actual tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, serà nomenada al llarg dels propers dies Cap de l'Oficina de la delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, amb seu a Tremp, en substitució de Quim Delgado, candidat de Junts per Tremp per a les eleccions municipals del maig de l'any vinent.

Marian Lamolla
serà nomenada en els propers dies Cap de l'Oficina de la delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, amb seu a Tremp / ERC

Marian Lamolla Miret, és tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Militant d'ERC, actualment és Secretària general de la Federació Regional de l’Alt Pirineu i l'Aran. És Diplomada Universitària en Infermeria, (Escola Universitària de Vic 1987); Postgrau en lideratge i governança municipal per la Universitat Pompeu Fabra, 2021-22.  Fa més de trenta anys que és infermera i en fa més de 25 que treballa a la Fundació Sant Hospital de la Seu d’Urgell.

Roser Bombardó reduïda
Roser Bombardó a Martinet de Cerdanya / Feliu Sirvent

Per altra banda, tal com va informar VIURE ALS PIRINEUS aquest dissabte, el Consell Executiu del Govern de la Generalitat nomenarà, aquest dimarts, la cerdana Roser Bombardó, nova Directora General de Polítiques de Muntanya. Nascuda a Montellà de Cadí el 1976 i llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona, Roser Bombardó compta amb més de 15 anys d'experiència en gestió del medi natural en l'àmbit de la consultoria forestal i ambiental.