ESTACIONS DE MUNTANYA

Les estacions de muntanya d'FGC tanquen una temporada d'estiu "rècord" amb un 16% més d'usuaris

La Molina, Vall de Núria, Vallter i Boí Taüll han registrat 139.915 visitants entre l'1 de maig a la Diada
La Molina estiu
photo_camera Uns practicants de la bicicleta tot terreny a l'estació de muntanya de La Molina / lamolina.cat

Les estacions de muntanya de La Molina, la Vall de Núria, Vallter i Boí Taüll han tancat la temporada d'estiu amb un 16,6% més d'usuaris, una xifra que FGC Turisme qualifica de "rècord històric d'afluència". Tal com ha detallat la companyia aquest divendres, s'han registrat 139.915 visitants entre l'1 de maig a l'11 de setembre, dada que confirma l'acollida de l'oferta turística estival. De fet, la xifra d'enguany supera la del 2021, quan les restriccions de moviment per la pandèmia va incrementar la popularitat d'aquests espais naturals com a destí de vacances. Del total de visitants, la Vall de Núria n'ha acollit 103.000, un 18% més que fa un any, gràcies a la combinació d'activitats esportives, de natura i religioses.

Pel que fa a la vall veïna, a Vallter, s'ha registrat un augment del 17% en el nombre de bitllets de telecadira venuts amb 6.234 forfets. En aquesta estació, una de les novetats de l'estiu han estat els circuits d'orientació, que han tingut una molt bona acollida pel públic. Així mateix, s'han acollit tres grans esdeveniments esportius: la Travessa Vallter-Vall de Núria, la Cursa ciclista Memorial Fermí Pujol i Cursa de muntanya La Marrana Skyrace.

Club Pirineu 365 La Molia Boí Taüll
Uns practicants de la bicicleta tot terreny a l'estació de muntanya de Boí Taüll / Boí Taüll

En el cas de La Molina, el nombre de visitants ha crescut més moderadament, un 5% respecte a l'any anterior, amb 25.445 usuaris fins a l'11 de setembre. Les tres activitats amb més demanda han estat el Bike Park amb un augment del 21,7%, el passeig en el Telecabina Cadí-Moixeró, que tot i que ha baixat respecte de 2022 continua sent molt popular, i la piscina climatitzada. L'estació va iniciar la temporada estival el 17 juny i romandrà oberta els caps de setmana fins al pròxim 1 d'octubre.

Més cap a ponent, ja a l'Alta Ribagorça, Boí Taüll va reprendre l'activitat aquest estiu com la quarta estació de muntanya de FGC Turisme amb oferta estival. Segons ha indicat FGC en un comunicat, l'activitat "estrella" de l'estiu ha estat la gimcana digital. Aquest centre turístic del Pirineu també ha ofert excursions guiades amb e-bike. L'esdeveniment més destacable ha estat el Garmin Mountain Festival, el primer cap de setmana de juliol.

Acabada la temporada d’estiu, les estacions de muntanya de FGC Turisme ja treballen per a recondicionar els dominis esquiables de cara a la temporada 2023-2024, que pretén donar el tret de sortida a principis de desembre, però que estarà condicionada per l’arribada de les nevades.