AGROALIMENTACIÓ

Tret de sortida de Benvinguts a Pagès La Festa, amb més de 500 experiències agroturístiques a tot Catalunya

Aquest cap de setmana s'oferirà visites gratuïtes a més de 100 explotacions i elaboradors agroalimentaris per mostrar a la ciutadana l’origen dels aliments.
Benvinguts a Pagès 2023 1
photo_camera Uns nens i nenes visiten una explotació ramadera / benvingutsapages.cat

Ha arribat el moment de la gran festa de la pagesia catalana. Aquest cap de setmana, 30 de setembre i 1 d’octubre, s’organitza Benvinguts a Pagès La Festa a tot Catalunya, una fita on pagesos i pageses, allotjaments de turisme rural, elaboradors alimentaris, restaurants i activitats complementàries proposen més de 500 experiències agroturístiques per descobrir el món de la pagesia i del producte local.  

Benvinguts a Pagès La Festa impulsa el turisme de proximitat i promou el consum de productes de proximitat. És una nova oportunitat per conèixer en primera persona l’origen d’allò que mengem, descobrir els processos d’elaboració dels productes, tastar i comprar productes locals directament als productors i viure una experiència de turisme de proximitat durant un cap de setmana de portes obertes a Catalunya. 

IMG_01 NDP BaP2023 Recor
Una explotació apícola / benvingutsapages.cat

En total, es poden visitar els actors clau de la baula alimentària: més de 100 explotacions, 115 allotjaments de turisme rural, 5 elaboradors alimentaris, 220 restaurants i 65 activitats complementàries, que són de pràcticament totes les comarques catalanes i representen la màxima diversitat del sector primari català. S’inicia el compte enrere per fer reserves, tot i que estaran actives durant tot el cap de setmana, i els interessats poden fer-ho a través  de la web (www.benvingutsapages.cat).

Aquest diumenge, 1 d’octubre, s’anunciaran els resultats finals dels visitants que han passat per Benvinguts a Pagès La Festa, durant tot el cap de setmana arreu de Catalunya.