ESTACIONS D'ESQUÍ

Les estacions de FGC celebren el Dia Mundial de la Neu amb diferents activitats per a tots els públics

Des de fa més de 10 anys es commemora el Dia Mundial de la Neu a diferents països amb una jornada d’activitats que promouen els esports d’hivern i el respecte cap a la natura

Dia Mundial de la Neu 2022
photo_camera Sortida guiada infantil amb raquetes de neu a l'estació d'Espot / FGC
Un any més, les estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) se sumaran a la gran festa internacional de 

la neu, el Dia Mundial de la Neu. La cita tindrà lloc aquest diumenge, 16 de gener, on infants i famílies podran experimentar i gaudir de ben a prop de la neu a través de diferents activitats.

El Dia Mundial de la Neu (World Snow Day) és una iniciativa de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) que va començar a realitzar-se l’any 2007. És un esdeveniment que aglutina diferents països del món amb un mateix objectiu: promoure i donar visibilitat a la pràctica dels esports d’hivern i el respecte i conservació de l’entorn natural. Aquest any hi ha programats fins a 148 esdeveniments distribuïts en 42 països, una àmplia oferta lúdica i esportiva que està dedicada, sobretot, als infants.

El dia més blanc de l’any, a les estacions d’FGC

La Molina celebrarà el Dia Mundial de la Neu aquest diumenge amb dos tallers destinats als més petits que es duran a terme a la plaça de Cap de Comella d’11 h a 13.00 h. Els infants podran gaudir de la neu amb les cares pintades gràcies al taller de maquillatge o fer un tast de circ amb el taller de malabars.

L’estació de Vall de Núria, juntament amb les seves dues escoles d’esquí, oferiran a totes les persones usuàries l’opció de participar en una cursa de modalitat slalom paral·lel apta per a tots els públics. Famílies i amics podran competir alhora per qui és més ràpid baixant aquest traçat que estarà disponible de 10 h a 13 h.

Vallter acollirà un concurs de ninots de neu a través d’Instagram per trobar el millor ninot de neu de l’estació del Ripollès. Per participar-hi, les persones interessades hauran de pujar a aquesta xarxa social una fotografia del seu ninot amb l’etiqueta #ninotneuvallter. A més, durant tota la jornada hi haurà jocs per als menuts.

Les estacions del Pallars, Espot i Port Ainé, organitzaran una sortida guiada infantil de raquetes de neu perquè coneguin els valors de la natura. La cita, dirigida a infants de 5 a 14 anys, començarà a les 12.30 h i consistirà en una excursió senzilla perquè els petits tinguin un primer contacte amb les raquetes de neu mentre descobreixen les curiositats de l’entorn natural. Les inscripcions són gratuïtes.

A l’Alta Ribagorça, Boí Taüll posarà en marxa diferents activitats per commemorar el Dia Mundial de la Neu. A les 12 h, els menuts podran participar en una divertida cursa infantil de trineus a la Zona Lúdica de l’estació. Paral·lelament, de 10 h a 15 h, les persones visitants podran gaudir de la neu amb música en directe a Font Ginebrell. I, per acabar la jornada, a les 15 h, la Silent Disc posarà punt final a la festa.

comentaris