18.05.2022 |
Viure als Pirineus

MÓN RURAL

Aprovats 1,2 M€ d'ajuts per a la incorporació de 37 joves pirinencs a l’activitat agrària

Es recupera el volum de beneficiaris i l'import d'ajut anteriors a la pandèmia
Joves incorporació activitat agrària 2
Un jove ramader en una explotació de vaques de llet/Llet Nostra
Aprovats 1,2 M€ d'ajuts per a la incorporació de 37 joves pirinencs a l’activitat agrària

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya dóna suport als joves emprenedors catalans que en la convocatòria 2021 van sol·licitar l’ajut per a instal·lar-se en una explotació agrària. Així, un cop garantit el bon funcionament de l’ajut, s’ha resolt favorablement un total de 292 expedients, dels quals 37 corresponen a l'Alt Pirineu i Aran. 1.219.000,00 €

Tot i mantenir-se les difícils circumstàncies de la convocatòria anterior i els efectes en l’economia provocats per la pandèmia de la COVID19, hi ha hagut un 25% d’increment en el nombre de sol·licituds. Aquest 2021 es recupera l’import d’ajut concedit, i gairebé s’assoleix el mateix nombre de beneficiaris d’anteriors convocatòries. Un cop més es referma la rellevància de la mesura i la fermesa dels joves emprenedors en el sector agrari del país.

Joves incorporació activitat agrària

Com preveu la normativa, s’ha prioritzat aquest ajut en relació a la resta d’ajuts de Contracte Global d’Explotació (CGE), i s’ha resolt favorablement els projectes sol·licitats que compleixen els requisits de la convocatòria. Actualment s’està valorant un reduït grup d’expedients que completarà l’aprovació de totes les sol·licituds.

D’acord amb el pressupost plurianual, s’ha concedit ajuts per un import total de de 8,7 milions d’euros en forma de subvenció directa. Aquests ajuts, s’emmarquen dins del Programa de Desenvolupament Rural - PDR.cat2022, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

A nivell territorial, els ajuts concedits es distribueixen de la següent manera:

Joves activitat agrària

L’objectiu dels ajuts del CGE és incentivar el desenvolupament de les funcions productives, econòmiques, mediambientals, i socials de l'agricultura, amb la finalitat de fomentar la viabilitat de les explotacions agràries i assolir un desenvolupament rural sostenible.

Aprovats 1,2 M€ d'ajuts per a la incorporació de 37 joves pirinencs a l’activitat agrària
Comentarios