ESTACIONS D'ESQUÍ

Les estacions d'esquí de FGC tanquen aquest dilluns amb una ocupació d'entre el 30% i el 50%

Tremosa diu que els protocols covid han funcionat per mantenir l'activitat econòmica a les comarques de muntanya
Pla general del conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, acompanyat del president del Consell d'Administració de FGC, Ricard Font, visitant l'estació de Boí Taüll el 5 d'abril del 2021. (horitzontal)
photo_camera El conseller Ramon Tremosa, amb el president de FGC, Ricard Font, a l'estació de Boí Taüll /Marta Lluvich

Les estacions d'esquí gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) han tingut una ocupació d'entre el 30% i el 50% durant aquesta temporada, segons les dades anunciades aquest dilluns pel conseller d'Empresa, Ramon Tremosa. En una visita a l'estació de Boí Taüll (Alta Ribagorça), Tremosa ha fet una valoració "positiva" d'una temporada "complicada" i ha destacat que els protocols covid que van implementar les estacions d'esquí han funcionat per mantenir l'activitat econòmica a les comarques de muntanya. El conseller ha elogiat les mesures, que ha dit que han vingut per quedar-se, i ha remarcat que combinar les restriccions amb activitat econòmica ha estat clau per mantenir "en vida" el sector, que genera més de 3.000 llocs de feina.

En concret, i segons ha explicat Tremosa, l'ocupació a les estacions de FGC al Pallars i a l'Alta Ribagorça ha estat del 50%, mentre que a les instal·lacions a la Cerdanya ha estat del 30%.

Pla general del conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, acompanyat del president del Consell d'Administració de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, pujat al telecadira a l'estació de Boí Taüll el 5 d'abril del 2021. (horitzontal)
(Foto: El conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, acompanyat del president de FGC, Ricard Font, pujat al telecadira a l'estació de Boí Taüll /Marta Lluvich)

Permetre l'esport blanc escolar i que els grups d'escolars poguessin anar a esquiar, anant i tornant el mateix dia, ha permès a més de 5.000 escolars practicar aquest esport dins l'horari lectiu, segons ha explicat el conseller.

Tremosa ha destacat que les mesures han funcionat i no s'ha detectat cap brot de covid-19 a les estacions d'esquí. Aquest fet ha confirmat, ha dit, que practicar esport a l'aire lliure, amb totes les mesures de seguretat, era segur.

Segons ha dit Tremosa, poder donar oxigen a les estacions d'esquí també ha suposat donar-lo a altres sectors directament vinculats amb el sector com l'hostaleria, la restauració, les empreses de lloguer de material o les escoles d'esquí.

El conseller ja va visitar l'estació d'esquí de Boí Taüll fa dos mesos, quan hi havia el confinament municipal. Aquest dilluns ha comprovat com els ànims dels empresaris i el sector eren uns altres en haver pogut treballar tota aquesta Setmana Santa. Tremosa ha fet una valoració "positiva" d'aquesta temporada d'esquí, tot i ser un any "molt complicat", i ha recordat que altres estacions com les d'Aragó o Itàlia no van obrir.