04.12.2022 |
Viure als Pirineus

TURISME DE MUNTANYA

Les empreses d'esports d'aventura registren una ocupació del 80%, similar a la de la Setmana Santa del 2019

Les reserves als establiments hotelers de l'Alt Pirineu han rondat el 95%
Pla general de turistes vestits amb neoprè, preparats per anar a fer ràfting al riu Noguera Pallaresa el 4 d'abril del 2021. (horitzontal)
Turistes vestits amb neoprè, preparats per anar a fer ràfting al riu Noguera Pallaresa /Marta Lluvich
Les empreses d'esports d'aventura registren una ocupació del 80%, similar a la de la Setmana Santa del 2019

 Tots els sectors turístics de l'Alt Pirineu i Aran fan una "molt bona" valoració de la Setmana Santa. Les empreses d'esports d'aventura han estrenat la temporada i han registrat una ocupació similar a la de l'any 2019. El 90% de les empreses han obert i han registrat un 80% d'ocupació. Pel que fa als establiments hotelers, molts han penjat el cartell de complert i l'ocupació els quatre dies de Setmana Santa ha rondat el 95%. Pel que fa a les estacions d'esquí, aquest dilluns ja han donat per finalitzada la temporada amb una ocupació del 50% de mitjana. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida estima que del 27 de març al 5 d'abril uns 100.000 turistes han visitat les comarques lleidatanes i s'hi ha fet més de 300.000 pernoctacions.

El primer tram de la setmana l'ocupació va ser del 40%, amb plena satisfacció per al sector per haver assolit aquests resultats, segons el president de la Federació d'Hostaleria, Josep Castellarnau.

Pla general d'una barca de ràfting al riu Noguera Pallaresa el 4 d'abril del 2021. (horitzontal)(Foto: Una barca de ràfting al riu Noguera Pallaresa /Marta Lluvich)

El turisme rural ha tingut plena ocupació en tots els establiments del conjunt de la demarcació durant els quatre dies festius, segons el president de la Federació de Cases de Turisme Rural, Jaume Ramon. Els dies previs a la Setmana Santa l'ocupació s'ha situat en un 80% a les comarques del Pirineu i en un 30 % a les de la plana.

Jaume Ramon, president de la federació, considera molt bons els resultats, si bé les restriccions d'ocupació (un màxim de 6 persones de dues bombolles de convivència diferents) han representat un problema per a les cases rurals de lloguer íntegre amb molta capacitat, atès que el nivell d'ocupació ha estat molt alt, però amb un menor nombre de turistes i de pernoctacions per les limitacions sanitàries. Segons l'Associació de Cases de Turisme Rural de Lleida, un 50 % dels establiments s'han vist afectats per aquesta limitació, atès que la meitat de l'oferta de cases rurals tenen capacitat per acollir fins a 15 persones i ara s'han vist limitades a només 6.

Pla general de la terrassa de l'estació d'esquí de Port Ainé plena de gent el 4 d'abril del 2021. (horitzontal)
(Foto: Terrassa de l'estació d'esquí de Port Ainé plena de gent /Marta Lluvich)

Quant al càmping, han assolit un rècord d'ocupació per Setmana Santa, segons ha explicat Marta Cortina, presidenta de la Federació de Càmpings de Lleida. Les places de bungalous han posat el cartell de complet del Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua i han estat en un 75 % d'ocupació del dissabte 27 al dimecres 31 de març. Pel que fa a l'acampada, també han assolit una alta ocupació els dies festius de Setmana Santa que ha estat d'un 85 % en els establiments del conjunt de la demarcació, un percentatge que no s'havia assolit mai per aquestes dates.

Esquí

Toni Sanmartí, director d'FGC Turisme i Muntanya, ha manifestat que els complexos de les estacions d'esquí de Lleida de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (Espot, Port Ainé i Boí Taüll) han estat aquesta Setmana Santa a un 50 % de la seva capacitat, quan en la Setmana Santa d'un any "normal" l'ocupació sol ser del 10 o 20 %.

Les empreses d'esports d'aventura registren una ocupació del 80%, similar a la de la Setmana Santa del 2019
Comentarios