25.09.2022 |
Viure als Pirineus

ESTACIONS D'ESQUÍ

Les estacions d'esquí es preparen per obrir entre divendres i dissabte després del temporal

L’estació d'esquí nòrdic de Tuixent La Vansa inaugura temporada d’esquí el proper divendres 26 de novembre
Pla general de la base de l'estació d'esquí nòrdic de Tuixent - la Vansa (Alt Urgell) on es veu una màquina trepitjant la neu que ha caigut i una altra d'aturada. Imatge del 25 de novembre de 2021. (Horitzontal)
Una màquina trepitja la neu a l'estació alturgellenca de Tuixent-la Vansa / Albert Lijarcio
Les estacions d'esquí es preparen per obrir entre divendres i dissabte després del temporal

La majoria d'estacions d'esquí alpí del Pirineu obriran la temporada 2021-2022 entre divendres i dissabte, en part gràcies a la llevantada que els ha portat neu aquesta setmana. Les primeres a obrir ho faran divendres seran Port Ainé, del grup FGC, al Pallars Sobirà i la privada Masella, a la Cerdanya. Baqueira Beret, a la Val d'Aran, té previst arrencar temporada dissabte, igual que la Molina, Vallter 2000, i Boí Taüll. Pel que fa a Espot, fons de FGC han comentat que encara no està clar si obrirà divendres o dissabte. D'aquesta manera, les estacions d'esquí preveuen escalfaran motors en vista al pont de la Puríssima. Per ara, Port del Comte, al Solsonès, i Vall de Núria, al Ripollès, encara no han anunciat data d'obertura.

La majoria de complexos obriran parcialment les pistes a l'espera de noves precipitacions. Això no obstant, si es mantenen les temperatures baixes s'aprofitarà per fabricar neu artificial.

Esquí nòrdic

L'estació alturgellenca de Tuixent - la Vansa preveu obrir tot el seu domini esquiable a partir d'aquest divendres. Després del temporal de llevant, que ha deixat uns gruixos de neu de 45 centímetres a la base i de 55 a les cotes més altes, les màquines han sortit a trepitjar-la i preparar els circuits de fons i raquetes. A la Cerdanya, les pistes de nòrdic de Lles i Guils Fontanera també arrenquen temporada divendres. Tot plegat, amb la mirada posada al Pont de la Puríssima, quan està garantida l'obertura de la resta de complexos. La nevada ha animat als amants de l'esport blanc i s'espera que també s'incrementin les vendes dels forfets de temporada, ja que ara per ara el volum és de més d'un 20% menys que en aquest període de 2019.

Les estacions d'esquí es preparen per obrir entre divendres i dissabte després del temporal
Comentarios