TECNOLOGIA I EMPRESA

Es presenta a institucions i empreses el projecte Pirineu Tech Mountain i l’Associació La Seu Tech City

En un acte celebrat aquest matí al Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu de la Seu d’Urgell que ha reunit prop de 50 empresarials i d’institucions.
IMG_2574
photo_camera L'alcalde Francesc Viaplana durant la presentació de Pirineu Tech Mountain / laseu.cat

El Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP) de la Seu d’Urgell ha acollit aquest matí la presentació en societat del projecte Pirineu Tech Mountain, així com la seva associació La Seu Tech City.

L’acte, convocat per la comissió impulsora d’aquest projecte que lideren l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i La Salle-Universitat Ramon Llull, ha reunit prop de quaranta empreses -tant de la comarca de l’Alt Urgell com de la resta del Pirineu i d’altres zones del país- i una desena d’institucions que han volgut conèixer de primera mà la creació d’un espai destinat al desenvolupament tecnològic (hub tecnològic) aplicat a les activitats que es porten a terme en zones rurals i de muntanya. 

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana, que ha donat la benvinguda als assistents, ha explicat que “des de l’Ajuntament urgellenc volem impulsar el projecte Pirineu Tech Mountain com una iniciativa en col·laboració amb altres institucions públiques i privades de casa nostra, que vol ser una resposta des de la societat rural del Pirineu al procés de transformació tecnològica que viu la societat, i un nou motor econòmic i societat del nostre territori”. Viaplana ha subratllat la importància d’aquest projecte per la nostra ciutat “per a poder retenir talent jove i alhora atreure’n de fora”.

IMG_2559
Presentació en societat del projecte Pirineu Tech Mountain i  la seva associació La Seu Tech City / laseu.cat

L’acte ha comptat amb la intervenció de Josep Miquel Piqué, president executiu de La Salle Technova Barcelona-Universitat Ramon Llull, que ha explicat la importància dels centres d’innovació com a motors de transformació urbanística, econòmica i social. Per la seva part, Jordi Fàbrega, vicealcalde de la Seu d’Urgell, ha presentat el contingut del projecte Pirineu Tech Mountain. “Un projecte que pretén donar resposta tecnològica a les empres que treballen amb activitats rurals i de muntanya, tot creant un ecosistema de talent que permeti el creixement creant sinergies entres totes elles”, ha afirmat Fàbrega.

També s’ha informat als assistents de la recent aprovació dels estatuts de l’Associació La Seu Tech City, qui serà la impulsora del projecte Pirineu Tech Mountain. Aquesta associació es farà càrrec de la governança d’aquest hub tecnològic, que a finals del pròxim mes de març o principis d’abril celebrarà la seva constitució formal per tal que es pugui realitzar la inscripció de socis i celebrar la primera assemblea general. 

Pirineu Tech Mountain

Aquest hub tecnològic, que en un futur s’ubicarà a la Ciutadella de Castellciutat, té com a finalitats l’atracció i retenció de talent (repoblació); l’impuls de l’economia del Pirineu i de la Seu d’Urgell; la millora de les infraestructures de connectivitat, mobilitat i energia i el desenvolupament de projectes d’emprenedoria i de formació tecnològica.

IMG_2586
Josep Miquel Piqué, president executiu de La Salle Technova Barcelona-Universitat Ramon Llull / laseu.cat

‘Pirineu Tech Mountain’ s’adreça a diversos sectors com el turisme, el lleure i la cultura; els esports de muntanya; la qualitat de vida de les persones en l’àmbit de muntanya; la ramaderia, l’agricultura i la pesca; i els recursos naturals, a través d’una infraestructura de desenvolupament de les noves tecnologies (cloud computing, ciberseguretat, BigData, intel·ligència artificial; Blockchain; robòtica; Internet de les Coses; Marketing Online; Disseny gràfic digital; i desenvolupament i sistemes).

Dins d’aquest projecte es preveu la creació d’un espai de coworking; un espai d’oficines; serveis d’incubadores d’empreses; serveis d’acceleradors per impulsar start ups; formació i Workshops; investigació i desenvolupament.

comentaris