TECNOLOGIA

Es posa en marxa Appias, la nova plataforma compartida d’accions formatives a l’Alt Pirineu i Aran

S’ha creat amb l’objectiu d’ampliar l’oferta formativa accessible a la ciutadania per pal·liar la dificultat de poder realitzar formació per manca de participants

Consell Comarcal de l'Alt Urgell
photo_camera Seu del Consell Comarcal de l'Alt Urgell al Passeig Joan Brudieu de la Seu d'Urgell / CCAU

Aquest dijous s’ha donat el tret de sortida a la nova eina digital, Appias Formativa,  que permetrà compartir l’oferta formativa, no reglada, de les comarques de l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Solsonès i la Val d’Aran. S’hacreat amb fid’optimitzar recursos i ampliar les accions formatives que s’ofereixen a la ciutadania.

El funcionament àgil i intuïtiu de la plataforma facilita donar-se d’alta a les entitats que ofereixen formació no reglada.  Amb la supervisió que farà el responsable de cada comarca, es validarà l’entitat, aquesta introduirà els camps de l’acció formativa que s’impartirà i els usuaris realitzaran la inscripció.

Mentoria de negocis digitals

A més, aquesta plataforma digital servirà per articular i gestionar una base de dades de recursos formatius compartits i, al mateix temps, els Centres Formadors podran difondre les seves ofertes formatives i arribar a més població activa de la regió de l’Alt Pirineu, l’Aran i el Solsonès. D’aquesta manera, serà més fàcil poder implementar aquells cursos que sovint no es podien acabar realitzant per manca de persones interessades.

Està previst que el proper mes d’octubre, aquestes comarques impulsin de forma coordinada i amb suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, una acció formativa anomenada mentoria de negocis digitals dirigida al teixit productiu de les seves comarques, impartida per l’Agència Dicrea’t. Té el propòsit de poder acompanyar les empreses d’una manera personalitzada en la creació o millora del seu negoci digital i afavorir l’intercanvi de coneixements entre els participants.

Aquest projecte és una iniciativa impulsada pels Consells Comarcals en el marc de l’execució dels Plans de reactivació socioeconòmica en l’àmbit de l’ocupació finançats pel SOC i amb el suport de la coordinació de l’Oficina Tècnica per la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu,l’Aran i el Solsonès. El seu objectiu és promocionar formacions no reglades destinades a persones aturades, com a eina per facilitar l'accessibilitat al treball i per a persones emprenedores i treballadores encaminades a millorar el seu rendiment.