07.10.2022 |
Viure als Pirineus

JOCS OLÍMPICS D'HIVERN

ERC i JxCat voten diferent en una moció sobre els Jocs Olímpics d'Hivern Barcelona-Pirineus

El text aprovat insta el Govern a presentar candidatura "mitjançant mecanismes participatius" del territori
La Molina telefèric 2
Telefèric de l'estació cerdana de la Molina /FGC
ERC i JxCat voten diferent en una moció sobre els Jocs Olímpics d'Hivern Barcelona-Pirineus

ERC i JxCat han votat de manera diferenciada en el punt d'una moció del PSC-Units sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern Barcelona- Pirineus. De fet, els socialistes han transaccionat aquest punt amb JxCat per instar el Govern a presentar la candidatura per al 2030 "d'acord amb els criteris de sostenibilitat mediambiental màxima i d'aprofitament de les instal·lacions esportives ja existents, mitjançant mecanismes participatius que tinguin en compte totes les sensibilitats territorials". ERC s'hi ha abstingut perquè, segons la diputada Lluïsa Llop, el text "queda molt curt" i ha refermat el compromís del seu partit de fer una consulta i celebrar els jocs olímpics si el territori ho vol. I la CUP hi ha votat en contra.

El diputat de Junts Ramon Tremosa ha explicat que el Govern ha de formalitzar per carta abans del 15 de juliol la seva candidatura als jocs olímpics i ha defensat el projecte. "Com a fill de Ribagorçà, no cal dir que m'il·lusiona aquest projecte. Només cal veure les condicions de fa 100 anys de la Ribagorça. Pot ser una ocasió per progressar i reequilibrar el país. Els jocs poden portar el tren de Puigcerdà a la Seu d'Urgell o actualitzar la via de Barcelona a Puigcerdà", ha defensat. I és que, segons Tremosa, com que Catalunya no és un estat "ha de tirar d'esdeveniments com aquests per poder progressar en inversions".

Segons ERC, el text acordat entre PSC i Junts es queda "molt curt" i ha refermat la seva aposta per fer una consulta al territori sobre la iniciativa. Per la seva banda, la diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha dit que Tremosa fa el seu propi lobby dins de Junts i ha afegit que cal tenir clar el model que es vol desenvolupar a els Pirineus. En aquest sentit, ha criticat que hi hagi una "alta dependència del turisme" i ha apostat per diversificar l'economia en aquestes zones. Així doncs, el punt sobre els Jocs Olímpics d'Hivern Barcelona-Pirineus s'ha aprovat amb els vots a favor de PSC, JxCat, Cs i PPC; el vot en contra de la CUP i Vox; i l'abstenció d'ERC i comuns.


 

ERC i JxCat voten diferent en una moció sobre els Jocs Olímpics d'Hivern Barcelona-Pirineus
Comentarios