EMPRENEDORIA

Empresa destina prop de 300.000 € a ajuts per fomentar l'autoocupació de persones joves a l'Alt Pirineu

20 persones joves d’entre 18 i 29 anys de la demarcació de l'Alt Pirineu s’han beneficiat de la subvenció de 13.510 euros per iniciar l’activitat com a treballadors per compte propi.
Joves autoocupació
photo_camera Un taller de disseny de moda amb tres joves com a titulars /govern.cat

El Departament d’Empresa i Treball, a través de la Direcció General de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral, ha destinat 297.220 euros a ajuts per fomentar l’autoocupació de persones joves a la demarcació de Lleida.

S’han beneficiat de la subvenció per iniciar l’activitat com a treballadors per compte propi un total de 20 persones joves de les comarques de la demarcació veguerial de l'Alt Pirineu.

El següent quadre mostra la distribució per comarques:

Autoocupació per comarques 1
Autoocupació per comarques 2

Pel que fa a Catalunya, el Departament ha atorgat ajuts per un import total de 18,3 milions d’euros, el que suposa un increment del 83% respecte al pressupost inicial.

La convocatòria preveia destinar 10 milions d’euros, però finalment s’ha ampliat el pressupost per concedir la subvenció de 13.510 euros a totes aquelles persones joves que l’havien sol·licitat i complien els requisits. En total l’han rebut 1.358 persones.

L’objectiu d’aquesta convocatòria d’ajuts, finançada amb fons REACT-EU, és fomentar l’autoocupació de les  persones joves entre 18 i 29 anys perquè es donin d’alta i es mantinguin com a persones treballadores autònomes com a mínim durant un any de manera ininterrompuda. Amb aquesta mesura es garanteix un ingrés mínim al treballador per compte propi a l’inici de la seva activitat econòmica.