TROBADA EMPRESARIAL AL PIRINEU

La ministra Raquel Sánchez admet que el Pirineu pateix "una falta històrica d’inversió" de l'Estat

Sánchez ha anunciat que aquest estiu sortirà a informació pública el projecte de la variant de la Pobla de Segur, a l’Eix Pirinenc (N-260), i ha assegurat que "aviat" es licitarà la rotonda de Montferrer.
Raquel Sánchez Trobada Empresarial
photo_camera Raquel Sánchez intervenint a la clausura de la Trobada Empresarial al Pirineu / Marta Lluvich

La ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha anunciat que aquest estiu sortirà a informació pública el projecte de la variant de la Pobla de Segur, a l’Eix Pirinenc (N-260) i ha assegurat que "aviat" es licitarà la rotonda de Montferrer i millorarà l'accés a l'aeroport d'Andorra-la Seu. Ho ha dit aquest divendres en la clausura de la Trobada Empresarial del Pirineu, que se celebra entre aquest dijous i divendres a la Seu d’Urgell, juntament amb el president de la Trobada, Josep Serveto.

La ministra Raquel Sánchez ha admès que el Pirineu pateix "una falta històrica d’inversió" i que "és una situació difícil de canviar". Sánchez ha dir que "es parla molt de grans projectes com el Corredor Mediterrani, però en el Ministeri ens fixem també en les oportunitats que podem generar amb actuacions que no són d’una dimensió tan gran però que ajuden a vertebrar un territori", ha apuntat.

La variant de la Pobla, a informació pública aquest estiu

Durant l'acte de cloenda de la 33a Trobada al Pirineu, Sánchez ha reconegut que hi ha un "dèficit" d'inversió a les comarques de muntanya i ha anunciat que aquest estiu sortirà a informació pública el projecte de la variant de la Pobla de Segur (Pallars Jussà) a l'N-260 i que, pròximament, es licitarà una rotonda prevista, a la mateixa carretera, al seu pas per Montferrer i Castellbò (Alt Urgell). També ha dit que aviat es presentaran un seguit d'actuacions de millora a la carretera N-230 que connecta Lleida i Vielha.

L’empresariat reclama més infraestructures al territori

A la cloenda, el president de la Trobada, Josep Serveto, en nom del teixit empresarial, ha reclamat a la ministra, d’una banda, “completar i ampliar les infraestructures de transport terrestre, aeri i marítim, que no només aporten ocupació i riquesa al territori, sinó que principalment fomenten la consolidació d´un teixit empresarial potent”. A més, ha recalcat la importància d’avançar en infraestructures, com el Corredor Mediterrani, “que ens connecti amb la resta d´Europa, i potenciï la sostenibilitat”, i ha estès la mà “per treballar plegats, en la consecució dels ODS que ens permetin aspirar a un món sostenible l´any 2030”.

comentaris