AEROPORTS

Els vols regulars de la Seu d'Urgell a Madrid, amb una ocupació del 52% durant els sis primers mesos

S’està estudiant connectar l'aeroport d'Andorra-La Seu amb capitals europees properes com París, Lisboa i Londres i amb d’altres ciutats espanyoles.
Vol la Seu Madrid
photo_camera Imatge del primer vol regular de la Seu d'Urgell a Madrid

El ministre de Presidència, Economia i Empresa del govern d'Andorra, Jordi Gallardo, s’ha reunit aquesta setmana amb el director general d’Air Nostrum, Juan Corral, a la seu central de la companyia aèria, a València. La trobada s’ha fet amb la voluntat de fer un balanç dels primers sis mesos de funcionament de la ruta La Seu/Andorra–Madrid: una valoració molt positiva per ambdues parts, especialment tenint en compte que la ruta és també la primera regular de l’aeroport.

En aquest sentit, Gallardo ha explicat que “els bons resultats d’aquest primer any de funcionament, amb una ocupació mitjana del 52% fins al juny, les millores que es preveuen a l’aeroport i la demanda del sector empresarial fan necessari treballar per comptar també amb un vol entre setmana”. El titular de Presidència, Economia i Empresa també ha recordat que s’està estudiant connectar Andorra amb capitals europees properes com París, Lisboa i Londres i amb d’altres ciutats espanyoles.

Gallardo reunit amb Corral Air Nostrum
El ministre andorr'a, Jordi Gallardo, reunit amb el director general d’Air Nostrum, Juan Corral / govern.ad

El ministre Gallardo també ha mantingut diverses reunions de treball amb l’objectiu d’impulsar l’ecosistema d’innovació i emprenedoria d’Andorra. Així, s’ha trobat amb l’associació Startup València, referent d’empreses innovadores i tecnològiques de la Comunitat Valenciana –València és la ciutat espanyola amb més startups per càpita del territori espanyol– amb l’objectiu d’establir línies de col·laboració entre els emprenedors de les dues regions. Paral·lelament, s’ha reunit amb Go Hub, que impulsa 26 empreses de diversos sectors i ha pogut visitar el gran pol d’emprenedoria del mediterrani, l’acceleradora d’startups la Lanzadera, a la Marina d’empreses de la ciutat.

Finalment, el ministre ha estat rebut a la seu del consistori per la vicealcaldessa de la ciutat, Sandra Gómez, amb qui ha abordat diversos temes d’interès bilateral centrats en la innovació.