28.01.2022 |
Viure als Pirineus

METEOROLOGIA

Els rius del Pirineu baixen grossos

No hi ha constància d'incidències greus ni desbordaments als rius pirinencs
dig
El riu segre al seu pas per Arfa/Feliu Sirvent
Els rius del Pirineu baixen grossos

L'episodi de fortes pluges provocades per la llevantada va començar cap a mitja tarda d'aquest dimarts i ha afectat diverses comarques del nord i el sud de Catalunya. A la nit ha arribat al litoral i prelitoral de Barcelona. El departament d'Interior ha activat el pla Inuncat, en fase d'emergència per les fortes pluges.

A l'Alt Pirineu, els rius baixen grossos com a conseqüència de les fortes pluges i s'han produït registres de més de 115 litres per metre quadrat en alguns observatoris de la demarcació. De moment no hi ha constància d'incidències greus ni desbordaments als rius pirinencs. La Direcció General d'Emergències es recomana precaució i evitar apropar-se a les lleres en les quals l'aigua baixa amb força.

dav

(Foto: La Noguera Pallaresa al seu pas per Llavorsí/Feliu Sirvent)

Un mort al Maresme

Els Mossos d'Esquadra han confirmat que el mort trobat aquest matí a la platja de Caldes d'Estrac és l'home desaparegut que va ser arrossegat per l'aigua de la riera a Arenys de Munt dimarts a la nit. Els equips d'emergències l'han buscat durant la nit. L'avís va arribar a les 2 de la matinada.

A la demarcació veguerial de Lleida, la magnitud del temporal va portar Protecció Civil a emetre un avís que instava els veïns de les Garrigues a “quedar-se a casa” i a “evitar la mobilitat” a tot el sud de la demarcació. L’aigua va arribar a tallar l’autopista AP-2 al seu pas per Albatàrrec i l’N-240 a les Borges Blanques, així com carreteres de la xarxa secundària com la C-233 a Castelldans i diferents accessos a pobles, entollats o travessats per corrents que impedien circular. La llevantada ha obligat a suspendre 24 rutes de transport escolar, la majoria a les Garrigues. Pel que fa als centres escolars, han tancats l'escola de Castelldans, a les Garrigues, i les de Fondarella, Torregrossa i l'institut de Mollerussa, al Pla d'Urgell.

Els rius del Pirineu baixen grossos
Comentarios