ELECCIONS SINDICALS A LA CERDANYA

La Intersindical-CSC esdevé la primera força sindical a la Generalitat

A la Cerdanya la Intersindical-CSC ha obtingut el doble de vots que la resta de sindicats junts

Intersindical-CSC 2
photo_camera La Intersindical va convocar una vaga general pel 18 d'octubre del 2019/CSC

La Intersindical-CSC s’ha confirmat com a primera força sindical a la Generalitat de Catalunya en nombre de delegats després de la repetició avui de les eleccions sindicals de personal tècnic i administratiu als serveis territorials de Girona, passant dels 4 delegats i delegades a les eleccions de 2015 a obtenir-ne 36, multiplicant-los per nou. Esdevé així la primera força sindical a l’Administració, per sobre de la IAC-CATAC, que ha caigut de 40 a 34.

Cerdanya

A la mesa 8, ubicada a Puigcerdà, a l’Oficina Comarcal del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca a la Cerdanya, els resultats de la Intersindical-CSC ha obtingut el doble de vots que la resta de sindicats junts. Dels 18 vots emesos, 12 han estat per la Intersindical-CSC; 3 per a CCOO; 2 CATAC; i 1 la UGT.

Al conjunt de la demarcació 

A la junta de personal de la demarcació gironina, el sindicat ha estat la força més votada en obtenir 8 dels 25 persones delegades a escollir. Els resultats definitius als serveis territorials dels serveis territorials de Girona, amb un cens de 3.015 treballadors/es i un 40,2% de la participació, han estat els següents: 

- Intersindical-CSC: 8 delegats (338 vots) 

- UGT: 5 delegats (242 vots)

- IAC-CATAC: 4 delegats (190 vots) 

- CCOO: 4 delegats (195 vots)

- CSIF: 4 delegats (115 vots)

Aquest creixement s’explica per diversos factors: pel posicionament de la Intersindical-CSC com a sindicat favorablea la creació de la República Catalana i l’organització de les vagues generals dels passats 21-F o 18-0, liderant la defensa dels drets laborals, socials i nacionals de Catalunya; pel seu compromís amb la gestió pública dels recursos i dels serveis, proposant millorar les condicions laborals dels treballadors i de les treballadores de la Generalitat amb els sous més baixos, així com les de les persones contractades a travésd’externalitzacions, i perquè el personal públic ha volgut reconèixer amb aquest resultats que la Intersindical-CSC va ser l’únic sindicat que va lluitar, des de dins de l’Administració, contra l’aplicació del 155 i per la defensa de les institucions catalanes i es compromet a tornar-ho a fer en el cas que es tornés a repetir un nou control de la Generalitat per part del govern espanyol.

Resultats eleccions sindicals

Els resultats obtinguts confirmen el gran creixement que el sindicat republicà està experimentant en tot el sector públic i han permès la seva entrada a la Mesa General de la Funció Pública per primera vegada, fet que comporta la possibilitat d’influir en els acords i en les propostes de millora que es plantegin a la Generalitat de Catalunya.

Repetició de les eleccions

Les votacions dels representants sindicals dels treballadors de la Generalitat a Girona, celebrades el passat 6 de març, s'han hagut de repetir aquest dissabte dia 19 i i el dimecres 23 d'octubre, perquè així ho va determinar una sentència judicial.El problema es va iniciar quan, en la campanya electoral de les eleccions sindicals del mes de març, va haver-hi candidats de diversos sindicats que van renunciar a anar a les llistes. El cas més destacat va ser el de la UGT, en què va haver-hi fins a 21 persones que van voler desaparèixer de la candidatura al·legant que, quan havien signat, no eren conscients que el document era per a ser candidats.

 


 

comentaris